hits

Jarle Sten Olsen «Bare du som passer på»

Tusen takk til Jarle Sten Olsen for manuset som jeg fikk lese mye før utgivelsesdatoen 😊 Planlagt utgivelsesdatoen er 05.05.2018.

 

Andre bok om journalisten Tom Moen og hans kollega Ram som jobber for NRK-beta med spesialfelt droner. Når de skal teste en ny avlyttingsutstyr, havner de i en skikkelig knipe. Helt tilfeldig havner de midt i politiaksjonen og kolliderer med en politimann. Saken blir ikke bedre av det at Tom, som kjører bilen, har ikke sertifikat. 

 

På sykehuset blir Tom oppsøkt av Marit Veiseth - representant av SORG - Spesialenheten for overvåkning av reaksjonære grupper. Hun gir ham et tilbud som Tom kan ikke si nei til. Om han godtar tilbudet - forsvinner alle anklagene mot ham, om ikke - kommer hun til å ødelegge livet hans. Han skal omplasseres til NRK avdeling i Bø i Telemark. Han passer visst perfekt til operasjonen SORG har på gang - overvåkning av tre syriske menn som mistenkes for å utgjøre en sovende terrorcelle. 

 

Bø er et lite, idyllisk kommune med få innbyggere. Her skjer det ikke mye, så kommende jobben til Tom virker ikke utfordrende. Han skal vikariere for Renate Iversen, den eneste som jobber for NRKs distriktskontoret. De finner tonen fort og Renate forteller at hun holder på å skrive bok om fortiden til Bø. Samme kvelden blir hun funnet død.

 

Kjempe spennende og innmari bra skrevet bok om mørke hemmeligheter med forgreininger i 2. verdens krig, valg som påvirker både framtiden og våre nærmeste, fremmedhat og redsel for de nye innbyggerne og hvor mye vet vi egentlig om andre vi møter til hverdag. Helstøpt krim med stor dybde, bred og interessant persongalleri og overraskende vendinger. Jeg er overbevist at det blir en stor suksess blant krimelskere. For meg en 6-er som kan sammenliknes med bøkene til Jørn Lier Horst og Jørgen Jæger. Gratulerer!!!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar