Lene Lauritsen Kjølner "Ingen til bords"

Tusen takk til Vigmostad og Bjørke for anmeldereksemplar 💝

 

Privatetterforsker Olivia Henriksen er på ferie på en gammel herregård i England sammen med kjæresten Torstein, vennene og familien. Der blir politimannen Torstein oppringt og bedt om å ta seg av drapssaken i Tønsberg. Olivia får også en ny sak i fanget - en fortvilet mann mistenker at kona er utro. 

 

Et lite teater gjør seg klar til årets utendørs forestilling - Agatha Christies "Tretten til bords". På scenen, under bordet ligger det en død kvinne godt kjent i kulturmiljøet. Olivia er selvfølgelig nysgjerrig men lover Torstein at hun skal ikke blande seg inn i politiets etterforskning. Dessverre er kvinnen hun følger fra samme miljøet som den drepte og det skaper problemer i forholdet. 

 

Overraskende, humørfylt og herlig sommerkrim. Kreativ drapsgåte, lett språk og artig persongalleri fra idyllisk Tønsberg. Lauritsen-Kjølner har en sjelden talent å lage en perfekt blanding av krim og komedie. Morsomme dialoger, tanker og metaforer, og mye selvironi er forfatterens merkevarer. Til tider lo jeg, så jeg grein. Boken gir både en dose god humor og byr på spenning og uventede vendinger. Kosestund på sitt beste. Jeg er vel veldig partisk, da jeg digger Olivia og hennes skaperen - Lene, så en 6-er fra meg 😜👍🏻

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits