Geir A. Molland "Ondskapens sæd"

Tusen takk til Publica forlag for anmeldereksemplar 💝

 

En ung kvinne blir voldtatt av en soldat. Ei jente blir født som følge av denne voldtekten. Hun vokser opp i et trygt hjem med kjærlig mor, onkel og tante. Men den politiske situasjonen i landet fører til at de er nødt til å flykte. Når de endelig kommer til Norge forsvinner jenta sporløst.

 

Jenta, som er en papirløs flyktning er et enkelt mål for menneskehandlerne. Hun havner i en grusom verden med tvangsprostitusjon, vold og misbruk. Da hun klarer å flykte, blir hun tatt være på av en abbedisse og begynner sitt liv i en merkelig kloster.

 

Politietterforsker Bernhard Mohn etterforsker flere rituelle drap og hans og storbonden Oscar Grevstads veier krysses igjen. Oscar går gjennom en tung periode med en alvorlig syk kone.

 

Velskrevet, spennende og skremmende realistisk bok med flere sidespor. Selve politietterforskeren virker å være satt litt på siden, men det gjør ingenting. Leseren blir derimot så godt kjent med flyktnings jenta og Oscar - deres tanker, opplevelser og hemmeligheter. Veldig fine og gripende beskrivelser av naturen. Det er en hårreisende, brutal og mystisk historie som gir meg frysninger. Handlingen kan til tider være langtrukken men kommer seg igjen. Matbeskrivelser gjorde meg sulten 🙈😂

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits