Geir Tangen "Hjerteknuser"

Tusen takk til Gyldendal for anmeldereksemplar 💝

 

Alexander Hauge Gudmundsson våkner opp etter en fyllefest sammen med ei død jente - Emilie. Han kontakter faren sin Viljar Ravn Gudmundsson og ber om hjelp. I panikkanfall stikker han av fra åstedet i farens bil. Alle bevisene og hans egen oppførsel gjør han til hovedmistenkt.

 

 Viljar er journalist i lokalavisa, sliten og fortsatt preget av hendelser fra "Maestro"-drapene. Han er villig til å gjøre alt for å redde sønnen. I samarbeid med Lotte Skeisvoll - politietterforsker, forsøker de å finne bevis på Alexanders uskyld. Lotte selv sliter og finner ikke roen etter søsterens grusomme død i første boken. Det merkelige venneparet har allerede gått gjennom mye og enda mer elendighet venter på dem.

 

Et rasistisk og høyreekstrem miljø har mange tilhørere i Haugesund. Flere og flere drap gjør at mistanken peker etter hvert i deres retning.

 

Spennende og til tider morsom bok med brå vendinger. Stødig plot som holder leseren i sjakk hele veien. Tangen skapte en bred og interresant persongalleri. For meg var det beste å komme så nær innpå Viljar og Lotte, bli godt kjent med de. Forfatteren laget reelle og virkelige mennesker. Boken handler om hevn, rasisme, høyreekstremisme, vennskap og om kamp om de nærmeste. Historien slutter veldig spennende og jeg venter spent på den siste boken i trilogien.

 

"Hjerteknuser" er kanskje ikke like bra som "Maestro", men jeg triller frem en 5-er 😊👍🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits