Petter Fergestad "Armageddon-algoritmen"

Tusen takk til Forfatterdrøm for anmeldereksemplar 💝

I Drammen forsvinner mennesker og ved hver forsvinning blir en engel observert. Politiet står foran en mystisk og komplisert sak. Pastor Lund mener at det er sikre tegn på endetiden hvor de vranglærde blir tatt først.

Klimaforskeren Leif Linge har utviklet en revolusjonerende algoritme. Den beviser at klimaproblemet er ikke menneskeskapt. Vitenskapsmenn latterliggjør både ham og algoritmen, men for pastor Lund og hans sekt er det det viktigste beviset på at Armageddon er nær. Eksentrisk pastor vil fortelle verden om Linges beregninger og drar ham med i en livsfarlig spill.

Broren til forskeren - Ola er en av vitnene til forsvinningene, men han har nettopp blitt skrevet ut av psykiatrisk sykehus i Lier og sliter med egne demoner. Hans kontakt med politi er heller ikke bra. Den eneste han stoler på er Leif.

"Armageddon-algoritmen" er skrevet lett og med god flyt. Man blir godt kjent med hovedkarakterer og man følger utviklingen men voksende forskrekkelse. Krimroman med science-fiction trekk og en god del psykiatri fra Drammen. Historien er godt gjennomtenkt, fengende og overraskende. Forteller om genialiteten, galskapen, den religiøse fanatismen og kjærligheten. Leseren forstår ganske fort hvem er gjerningsmannen, men nesten til slutten forstår ikke hvorfor og hvordan. Spenningen vokser hele tiden og man merker godt noe truende som ligger under overflaten. 

Petter Fergestad er en vitenskapsmann og debuterer med "Armageddon-algoritmen" i alder av 78. Jeg er dypt imponert og fascinert av boken, og selvfølgelig ønsker jeg å lese flere bøker av Fergestad. 6-er fra meg 😊👏🏻

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits