Frode Granhus "Forliset"

Tusen takk til Vigmostad & Bjørke for anmeldereksemplar 💝

Et ektepar finner en guttejakke under oppussingen av et gammelt hus. Jakken var pakket inn og lagt under gulvplankene på loftet. Lensmannen Rino Carlsen prøver å finne ut hvem som har gjemt den der og hvorfor.

Rino blir kontaktet av en fotograf som drar ut på isødet hver dag for å fange det vakre vinterlyset på Lofoten. Den skjebnesvangre dagen finner han en gammel tønne som ligger i isen. Tønnen inneholder menneskelevninger. Politimannen fatter mistanke at drapssaken har forgreininger til forliset som fant sted i 1995. I forliset døde to fiskere.

Tennholmen er en etterverninstitusjon på en øde øy. Her bor det en bostyrer og fire unge jenter med rushistorie bak seg. To av dem går ikke overens og lever ved siden av hverandre med voksende spenning. Vet de noe om tønnesaken?

Rino jobber hardt i sprengkulden for å finne sannheten og samtidig bekymrer seg for sønnen sin som er anmeldt for angrep på en mann. Beskrivelser av den rå naturen i vinterens grep bygger opp den nifse stemningen i boken. Persongalleriet er bredt og levende, det virker som om alle sammen har noen mørke hemmelighet, noe de fortier. Ubehaget og nervepirrende stemning ligger under overflaten og gir gysninger. Det hjelper lite å sitte i sola og lese, jeg følte en smygende kulde hele veien. Løsningen av saken er, om mulig, enda mer ubehagelig og ligger langt tilbake i tid. Overraskende og komplisert plot. Klassisk Granhus-krim blandet med psykologisk thriller om hevn og ensomhet. 6-er fra meg 😊👍🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits