Belinda Bauer "Den synske"

Tusen takk til Cappelen Damm for anmeldereksemplar 💝

4 år gamle Daniel kommer seg ut av huset, tråkker gjennom nylagt sement og forsvinner sporløst. Fire måneder senere er mora hans - Anna ansett som gal av lokalbefolkning. Hver dag sitter hun og renser de fem små fotavtrykkene i sementen rett ved huset. Hun bebreider mannen sin og drukner i sorgen.

Politietterforsker Marvel vil ikke gi opp forsvinningssaken av en ung jente - Edie. Jenta ble borte for over et år siden og politimannen gjør alt for å finne henne. Andre saker krever hans arbeid, men når sjefen setter ham på forsvinningssaken av hans kones hund, føler Marvel seg latterliggjort. 

En "synsk" holder møter i en kirke for alle som vil kontakte sine kjære. Anne og kona til politisjefen møtes der. Begge bærer på en stor sorg - den ene savner hunden, den andre sønnen. Den samme "synske" hjalp med etterforskning av Edies forsvinning. Har han virkelig spesielle evner eller er han en bedrager, som Marvel synes?

Samtidig får leseren innblikk i tanker og drømmer til Edie. Hennes opplevelser i fangenskapet og minner om det gode.

Boken forteller en trist historie preget av sorg, savn og det overnaturlige. Forfatteren beskriver den gråe hverdagen, slitne omgivelser så detaljert og realistisk at det setter seg inn i margen. Personer er presentert på en naturlig og troverdig måte, sterke og tøffe karakterer. Spenningen ligger skjult og lar vente på seg. Men det gjør absolutt ikke noe, da man merker den underliggende faren og det grusomme som kommer. Stilsikker, fengende og glimrende krimroman skrevet på en særegen måte. 


 

Én kommentar

Tine

19.06.2017 kl.11:51

Flott omtale, kjekt at du likte boken det gjorde jeg også :)

Skriv en ny kommentar

hits