Tove Alsterdal "Evas siste vitne"

Tusen takk til Kagge forlag for anmeldereksemplar 💝

Beckomberga ble bygd på 1930-tallet for å romme Europas største mentale sykehus. De tykke veggene skjulte pasienter behandlet med lobotomi, elektrosjokk og deres tragiske skjebner. I midten av 1990-tallet låser sykesøster Ulla Andersson dørene til sykehuset for siste gang. I området rundt byggene begynner å vokse opp nye, moderne hus. I et av dem flytter Svante Levander i, sammen med kjæresten sin.

Ekskona til Svante - Eva følger bak ham til butikken. De støtter på hverandre foran inngangen. Svante er ordentlig irritert og går sin vei, vil ikke høre på Eva som kommer etter. Eva blir slått ned og når hun våkner, ligger eksmannen hennes død ved siden av. Den eneste som kunne ha sett drapet er en romkvinne som satt utenfor butikken og tigget. Men hun er sporløst forsvunnet og Eva er satt i varetekt, mistenkt for mord.

Tre unge gutter fra området finner rester av et menneskeskjelett i nærheten av drapsstedet. Nærmere politiundersøkelser viser at det finnes flere begravde kropper der. Det idylliske stedet blir preger av frykt og redsel. Beckomberga kaster sin skygge over alle.

Krimroman på høyeste nivå. Kjempe spennende, velskrevet og imponerende godt gjennomtenkt. Mørke sider av psykiatrien i bakgrunnen gjør historien enda mer fengende og, til tider, creepy. Forfatteren går vekk fra den klassiske krimen og lar den mistenkte kvinnen være detektiven. Eva tar oss med på tur gjennom fortiden sin, og gjennom Europa på leting etter romkvinnen. Realistisk og naturlig persongalleri gjør det så enkelt å bli dratt med historien, så enkelt å bli opprørt på vegne av dem. Helstøpt, spennende og veldig aktuell krim. Løp og kjøp 😊👍🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits