Graham Norton "Jordfast"

Tusen takk til Juritzen forlag for anmeldereksemplar 💝

PJ Collins er en overvektig og enslig lensmann i en liten irsk landsby. Her skjer det ikke mye fram til byggearbeidene graver opp menneskelige benrester på en nedlagt bondegård. Lensmannen står foran sin første kriminalsak og samarbeid med en arrogant kriminaletterforsker fra Cork. Alle tror at den døde er Tommy som forsvant fra landsbyen for mange år siden. 

Etterforskningen forandrer livene til mange i landsbyen. Godt skjulte hemmeligheter kommer fram og to kvinner som elsket Tommy må gjenoppleve gamle sorger. PJ's liv forandrer seg også - han vil vise at han er en ordentlig politimann som klarer å løse saken.

Gjennom historien blir vi bedre og bedre kjent med befolkningen i landsbyen. Vi får oppleve sammen med dem triste, meningsløse dager, kjærlighetsløse ekteskap, utroskap og forspilte liv. Norton skriver lett og fengende. Følelsesladet historie med gode beskrivelser av hverdagslivet og pent og gripende språk. Avslutningen er som forventet men allikevel overraskende. Rett og slett en lun og koselig krim 😊 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits