Jan Boris Stene "I djevelens klør"

Tusen takk til Vigmostad & Bjørke for anmeldereksemplar 💝

Påsken 1917 reiser doktor Wilberg til Fjeldsæter Turisthotell i Bymarka i Trondheim. Wilberg trenger å slappe av og samle krefter etter at han mistet en ung pasient. Fra dag en merker han en nifs og ubehagelig stemning på hotellet. En kappekledd kvinneskikkelse vandrer i hotellets ganger, hun er kalt for Fruen. Wilberg ønsker bistand og tilkaller vennen sin - oppdagelsesdetektiven Falkner. Kort tid etter at detektiven kommer høres det skudd fra direktørens Krag-Andersens kontor. Bak låst dør finner de liket av direktøren. Alt tyder på selvmord.

I motsetning til alle er Falkner sikker på at Krag-Andersen ble myrdet og starter etterforskningen. Både personalet og gjester på hotellet er mistenkte, nesten alle har motiv, men hvordan klarte drapsmannen å unnslippe? Det virker som om ondskapen gjemmer seg i hver eneste krok og sitter fast i hotellets vegger.

Dypt gjemte hemmeligheter kommer fram, alle har noe å skjule. Som vanlig i klassisk krim er det samtaler, observasjoner og deduksjon som fører til løsningen. Behagelig historie med god flyt og spennende plot. Jeg koste meg fra første til siste siden. Norske Holmes og Watson på sitt beste. Håper at Jan Boris Stene klarer å skrive så mange bøker som Arthur Conan Doyle og at alle blir like bra og herlig som "I djevelens klør". En "må ha" bok til Påsken. Gleder meg til å lese neste bok i serien. For meg en 6-er 😊👍🏻 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits