Øistein Borge "Det som aldri dør"

Tusen takk til Font forlag for anmeldereksemplar 💝

Bok nr. 2 i serien om kriminaletterforsker Bogart Bull. Han er norsk representant i Europols "Flying tigers" - etterforskere som reiser til andre land og bistår lokale myndigheter ved drap på utenlandske borgere. Bogart skal på ferie i Nord-Irland sammen med far for å hedre den avdøde morens bursdag. Planen er å besøke morfar på pleiehjemmet også.

En pensjonert norsk dommer og hobbyhistoriker er på reise i Nord-Irland sammen med kona. Han ønsker å besøke en umarkert grav hvor Marion O'Neill ble begravd for over 40 år siden. Når de finner fram, er det flere folk der. Folk som ønsker ikke å bli sett... Bogart blir bedt om å bistå irsk politiet i letingen etter ekteparet.

1976 - ung enke og mor til 5 små barn blir tvunget til å levere bomben til en fest. Mange hun kjenner dør under attentatet. Hun selv forsvinner sporløst på sensommeren samme året.

Intens og velskrevet historie som veksler mellom fortiden og nåtiden, tar oss med på en reise gjennom Nord-Irland, forteller om blodige konflikter som herjet landet på en respektfullt måte. Samtidig blir vi bedre kjent med familien til Bogart, både døde og levende. Familiens godt skjulte hemmeligheter begynner å komme fram og saken Bull jobber med blir mere og mere personlig for ham. Boken er skrevet med fint språk og god flyt. Litt mindre action og mindre blodig en den første boken i serien. Forteller om mangeårig hevnlyst, kjærlighet og hvordan våre fedrenes synder påvirker oss. Persongalleriet er bredt, levende og realistisk, lett å bli kjent med 😊 Interessant og spennende krim. Absolutt verdt å lese 😊👍🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits