Jørgen Brekke "Avgrunnsblikk"

Tusen takk til Juritzen forlag for anmeldereksemplar 💝Boken utgis 18. mai 😊

1997
11 år gammel jente har nok av liv med alkoholisert far. Hun forgifter ham med sovetabletter. Jenta og broren hennes blir sendt til forskjellige fosterfamilier. Hun skriver ned sine tanker i en dagbok som hun kaller for "Skyggenes bok". Ut fra den kan leseren forstå hvor skadet eller kanskje syk hun er. Jenta anser seg selv som dattera til Lilith - demonens mor.

2009
Fredrikke Nilsen er anklaget for drapet av studieveilederen hennes - Bjørn Sauvage. Problemet er det at hun ikke husker drapet. Da hun våknet i villaen til Bjørn, holdt hun en blodig kniv i hånden. Odd Singsaker prøver å finne ut hva som egentlig har skjedd. Samtidig streber han med helsa og sin egen merkelig oppførsel.

2016
Odd og Felicia drar på hyttetur i Femundsmarka. Hytta ligger langt oppi skogen, mobildekning er en fjern drøm. I oppholdsrommet henger det et kvinnelik fra taket. Odd kjenner henne igjen fra en gammel drapssak.

Midt i boken kjente jeg irritasjonen stige - løsningen var så enkel og opplagt. Det er ikke det jeg er vant med når jeg leser Brekkes bøker. Men nei da, så feil kan man ta. Løsningen er sjokkerende, uforventet og rett og slett genialt 👏🏻 Creepy historie om mørkeste drømmer og hemmeligheter. Hekser, ritualer og besettelser er sentrale i boken. Skrevet med god flyt, mystisk krim på høyeste nivå. Jeg er dypt imponert og bøyer med i støvet 😊👍🏻 Terningkast 6 😁 

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits