Terje Bjøranger "Barcode"

Tusen takk til Cappelen Damm for anmeldereksemplar 💝

Politietterforsker Charlie Robertsen feirer 45 års dagen. Dagen etter blir han tilkalt til Sognsvann hvor det ligger et kvinnelik. Hun er kledd i politiuniform og har en spesiell tatovering på brystet. Identiteten hennes er ukjent, men hun ser østeuropeisk ut.

En kjent politiker fra Arbeiderpartiet hopper foran toget på Lillestrøm stasjon. Rett før det, legger han fra seg dokumenter på perrongen. Charlie finner i dem et gammelt bilde med et ord skrevet på baksiden "Skvadron". Bare Robertsen tviler på at politikeren har begått selvmord. Bare han prøver å finne sammenhengen mellom de to sakene.

Samtidig får vi følge en ung jente Kamile som har en drøm - reise til Norge og tjene nok til operasjon av søster som er nærmest blind. Hun forlater Ukraina med naiv tro og glede. Hennes drøm blir fort forandret til et mareritt. I Norge blir hun tvunget til prostitusjon.

Boken er skrevet med bra innsikt i det kriminelle miljøet i Oslo hvor menneskehandel, narkotikasalg og påtvunget prostitusjon er dagligdags. Man merker fort at forfatteren skriver om saker han kjenner godt til - jobb i utlendingsenheten og hvordan man går fram i etterforskninger. Lettlest og imponerende krimroman. Realistisk og troverdig historie som fenger fra første side. Plotet er innmari bra gjennomtenkt, med god driv og høyt spenningsnivå. For meg handler boken også om de som møter brutalitet og ondskap på jobben, og trenger sårt nærhet og ømhet i privatlivet.

Super flink krimforfatter fra Lillestrøm 😊 Artig å lese om steder man kjenner godt til. Gleder meg til neste bok og håper at den kommer fort. Må vite hva som skjer videre 😬 Anbefales på det sterkeste. Terningskast 6! Gratulerer 👏🏻👏🏻👏🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits