Eirik Husby Sæther "Det blå barnet"

Tusen takk til Cappelen Damm for anmeldereksemplar 💝

Mor til politietterforsker Mikael Wulf har Alzheimer og plasseres på lukket avdeling. Hun oppdager bloddråpe på puten etter damen som døde døgnet før. Da hun informerer sønnen om det, vil han undersøke liket til Margrete Røed. Han finner ut ganske fort en lang spiker i øret hennes. Første mistenke er hennes sønn som har mye gjeld hos farlige personer.

Mikael gransker slektshistorien sin. Forfedrene hans virker å være voldelige og alkoholavhengige folk. Mye mindre informasjon finnes om kvinnelige slektninger. Mora til Mikael prater oftere og oftere om Det blå barnet - barnet som kommer fra elva. Politimannen tror at hun mener oldemoren hans - Leonora.

Forfatteren tar oss på en reise som begynner for over 100 år siden og handler om kvinner i Wulf-familien. Sterke, modige og utspekulerte. I mange år kretser historien rundt bomullsspinneri og fattige krets i Kristiania.

Boken er skrevet lett og fengende. Man merker fort at forfatteren har gjort en grundig research og gir leserne innblikk i vanlig arbeiderklasse liv. Jeg er tilhenger av krim som graver etter svar i gamle dager, og jo mere detaljert, desto bedre 😊 Jeg er rett og slett fascinert av plotet. Hvor mye ondskap, vonde hemmeligheter og mørke kan være i en familie? Hva vet Du om dine slektninger egentlig? Anbefales på det sterkeste 👏🏻

Kan ikke noe for det at jeg ser forfatteren når jeg leser om Mikael 😊

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits