Frode Eie Larsen "På overflaten flytter vannliljene"

Tusen takk til Liv forlag for anmeldereksemplar 💝

Bok nr 6 i serien om min elskede etterforskeren Eddi Stubb. Fin, rolig, innsiktsfull og sensitiv på andres følelser etterforsker fra Larvik.

En mann blir påkjørt på fotgjengerfelt. Kvinnen som kjørte bilen er full. 
En mann frakter et lik langt opp i skogen og senker det ned i tjernet Bakkanetjønn. 

Håkon Helstad, trener til Larvik Håndballklubb er meldt savnet av naboen. Da Eddi og Kari kommer til hans hus, viser det seg at naboene reagerte på hunden som bjeffet andre dag bak lukkede dører. Politimennene låser seg inn i huset, men finner ikke Helstad der. I stua finner de en tom Cognac flaske, fire glass og en veltet lampe. Under granskningen klarer hunden å stikke av. Noe senere finner Falck den ved Bakkanetjønn. 

Edith Høgseth har vært savnet i et halvt år når kroppen hennes skylles i land ved Farriselva. Eddi står plutselig midt i to drapssaker. Eller er det kanskje en stor sak?

Forfatteren gir leseren innblikk i morderens tanker og følelser. Hvor mye vondt kan et menneske tåle før det krysser alle grenser? Tonen til drapsmannen er så sår og smertefull at det gjør vondt dypt inni meg. 
"Et eller annet sted inni seg visste han at det fantes kjærlighet, men uansett hvor hardt han forsøkte, endte han ut med å hate."

Det er en helt annerledes bok enn de fem forrige om Eddi. Den virker så stille og rolig, trist og reflekterende. Natur beskrivelsene er innmari fine og poetiske. Jeg følte at jeg gikk gjennom dyp skog sammen med drapsmannen og etterforskere. Persongalleriet er bredt, realistisk og levende. Jeg leste boken med følelse av nostalgi, tristhet og tanker rundt savn, sorg og ensomhet. Plotet er så overraskende at man kan aldri være sikker på hva som kommer. Hver gang jeg så løsningen, snudde situasjonen helt. Må bare si at jeg tippet riktig, men forfatteren klarte å forvirre meg fullstendig 😂For meg en 6-er - mesterverk 👏🏻😊

  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits