Elisabeth Øvreberg "Blodets hevnere"

Tusen takk til Fair forlag for anmeldereksemplar 💝

Kamptrellen Eskil er tilbake på øya Gaptul sammen med søsken Varger og Alnedina. Etter en hardt kamp med sjefen for Vaktgarden - Heivar, ligger Varger alvorlig skadet og Alnedina flykter til fjells, da lauvdur gjør at hun mister besinnelsen og raseriet tar over. Den unge og livsfarlige jente bærer barnet til Eskil. Kamptrellen og Verger tar vare på nevøen til Heivar som skal visst være enda sterkere enn hans mor og far. Etter noen dager får Eskil vite at Heivar overlevde kampen og en del helblods gjemmer seg oppe i fjellene. Dette lover ikke noe godt.

I den lille fjellbygda Lauvgard er mange av Nattejegerne døde etter sykdomsutbrudd. Men de som overlevde vil ta over styringen etter Heivar og deler seg i to grupper. Hver gruppe har en plan for Eskil og ingen av planene er noe særlig gode for ham. 15-åringene som kommer inn i lauvdur er blodtørste, bestialske og aggressive. De vil gjenskape Vaktgarden og benytte seg av de magiske kreftene til kamptrellen i striden mot den andre gruppa. Problemet er jo bare det at Eskil ikke har noe magi i seg.

Kjempe spennende plot men blod og gørr som siler ut fra hver eneste side. Boken er skrevet med god flyt, fint språk og imponerende fantasi. Elisabeth Øvreberg skuffer ikke, leverer bok nr 2 på høyeste nivå. En av de beste fantasyromanene jeg har lest. Kan gjerne beskrive skrivemåten som blanding av "Ringenes herre" og "Game of Thrones", så bra er den 👏🏻 Jeg bøyer meg i støvet og venter spent på neste bok. Det var rett og slett urettferdig å avslutte boken på den måten 😜 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits