Eystein Hanssen "Jaget"

Tusen takk til Cappelen Damm for anmeldereksemplar 💝

Elli har vært mor i 8 måneder og nå er det på tide å komme tilbake på jobb. Hennes første dag på jobb leder henne til Bispevika, hvor bygningsarbeidere finner en død mann i sjøen. Alt tyder på at mannen er fra pakistansk opprinnelse og døde av skudd i hodet.

Jan Nereng - herlig, omsorgsfull og god - jobber for tiden i Delta. En kveld finner han en ung nabo på trappeavsatsen. Pakistaneren Khalid er forslått og ganske beruset. Jan tar hånd om ham. 

Basma er en pakistansk kvinne på flukt fra krigen. Hun har sett og opplevd alt det grusomme og vonde ufreden byr på. Hun og familien hennes er vitner til henrettelser i en liten bygd. Den som ledet folkemordet het Fahd Nazari, lederen for Den hellige orden av islam. Det eneste hun ønsker er å komme seg på en båt og frakte barna sine til tryggheten i  Norge, hvor hennes søster har bodd i mange år.

Samtidig avhører PST en terrormistenkt Jonathan Smith, og de mistenker at han er broren til Nazari.

Veldig aktuell bok med tanke på flyktningstrømmen og terrorangrepene i de siste årene. Hanssen skisserer krigsbilder på så realistisk og dramatisk måte at det er vondt å lese. Solid skrevet, lett og med god flyt om et så vanskelig emne. Kjempe spennende lesing og en skremmende realistisk historie. Rørende og uavklart avslutning gjør at jeg har lyst å lese neste bok allerede nå. For meg er det den beste Elli-krim hittil😊👏🏻


 

2 kommentarer

Rita

27.01.2017 kl.08:42

Beklager, bare en liten hang-up jeg har med tanke på navn - hovedpersonen til Eystein Hanssen heter Elli - ikke Eli, som jeg ser du skriver ;-)

denkriminellebokverden

27.01.2017 kl.08:56

Rita: hihi, sånn er det når man skriver midt på natta ?? Rettet opp nå ??

Skriv en ny kommentar

hits