Kommende krimbøker - 2017 blir skikkelig spennende 😊2017 byr på mange gode bøker. Det er bare et lite innblikk av hva som kommer 😊

1. Frode Eie Larsen kommer med en ny bok om Eddi -  "På overflaten flyten vannliljene". Blir utgitt av Forlagshuset i Vestfold i februar. Omtale fra utgiverens side:
"Hovedtrener for Larvik Håndballklubb, Håkon Helstad, forsvinner bare uker håndballsesongen begynner. Men søket etter Håkon Helstad blir avbrutt, da et kvinnelik dukker opp i Farriselva. En Sandefjordskvinne som ble meldt savnet for et halvt år siden. Mens Eddi Stubb står der ved elvebredden husker han noe fra etterforskningen. En detalj som knytter den døde kvinnen og den savnede håndballtreneren sammen.  
Og snart dukker det opp flere lik ?"

Jeg er visst småforelsket i Eddi og denne gleder jeg meg skikkelig til 💖

 

2. Også i februar kommer første krim fra Myriam H. Bjerkli "Lille linerle". Også den blir utgitt av Forlagshuset i Vestfold". Jeg heier på Myriam og forventer en super spennende krim 😊 Beskrivelsen av boken er fengende.
"Sju år gamle Mari er slett ikke glad i morens nye kjæreste, og drømmer
om at den ordentlige pappa`n hennes ? som hun bare husker fra
et sort hvitt bilde hun har på nattbordet ? en dag skal komme og hente
henne. Men når han en dag kommer, så blir alt så mye verre. Er han
kanskje ikke pappa`n hennes, allikevel?
Mari leker på stranda utenfor huset hun bor i en regntung oktoberdag.
Når hun forsvinner, tror de fleste at hun har falt i havet og druknet. Etter
noen uker slutter politiet å lete, og etter en tid gir også moren opp håpet.
Alle tror at lille Mari er død. Og det hadde kanskje vært det beste?
***
Det finnes mange eksempler fra virkeligheten om små jenter som blir
holdt fanget av usle menn. Noen av dem i årevis. Noen av dem i mørke
kjellere, i helt vanlige nabolag, der ingen aner hva som foregår innenfor
naboens vegger. Kunne det samme skjedd i Kodal, det fredelige,
lille tettstedet, rett utenfor Sandefjord?" 


3. 13. januar utgis "Når isen brister" av Camilla Grebe hos Gyldendal
"Emma har en elsker. En elsker som er alt hun har drømt og mere til. Det er bare ett problem, han er direktør i kleskjeden som hun arbeider for. En upraktisk detalj, men samtidig veldig pirrende.
Etter forlovelsesmiddagen deres forsvinner Jesper sporløst. Og ikke lenge etter blir en ung kvinne funnet bestialsk myrdet i hans flotte hus i en fasjonabel forstad til Stockholm.
Peter Lindgren er en resignert, men rutinert politietterforsker. Han får hjelp av atferdsforskeren Hanne Lagerlind i etterforskningen av det bestialske drapet på den unge kvinnen. Drapet har tydelige likheter med en ti år gammel sak, som fortsatt er uløst.
Hvem er den drepte kvinnen? Har drapet noe med den ti år gamle saken å gjøre? Og hvor er den forsvunne elskeren?
Når isen brister er en psykologisk krim, både skremmende og overraskende." 


4. 25. februar gir Gyldendal ut "Sov du vesle spire" av Cilla og Rolf Börjlund. Jeg har aldri lest noe av det forfatterparet, men beskrivelsen virker interessant 😊
"En natt snubler den hjemløse Muriel over en gråtende jente på gaten. Jenta heter Folami og er flyktning fra Nigeria. Muriel får låne et sommerhus i skogen av en venn og tar med seg Folami dit. Men en ettermiddag blir Folami angrepet av en mann i området og Muriel tør ikke være igjen alene med jenta. De kontakter Tom Stilton for hjelp.
Tom arbeider nå for Mette Olsäter, kriminalførstebetjent på Rikskrim. Sammen med Olivia Rönning etterforsker de drapet på en tenåringsgutt som ble funnet nedgravd i Småland, med avskåret hals. Etterforskningen får forgreininger til kloakken i Bucuresti.
Da Olivia får treffe Folami, ser hun at hun har et smykke som ligner på det den døde gutten hadde. Sammen med jenta lykkes Olivia Rönning og Tom Stilton å avsløre en sjokkerende virksomhet.
Sov du vesle spire er en krim som lykkes med å integrere samfunnsengasjement med troverdige karakterer og spenning utenom det vanlige." 


5. 10. januar gir Cappelen Damm ut "Jaget" av Eystein Hansen. Ny bok om den flinke etterforskeren Elli 😊
"Med sine romaner om etterforskeren Elli har Eystein Hanssen toppet listene på lyttetjenesten Storytel og blitt nominert til Bokhandelprisen to ganger. Og når vi møter Elli igjen i romanen Jaget, har tilværelsen har tatt en ny vending. Hun har blitt mor for første gang, og er hjemme i permisjon med datteren Mali. Men når et lik driver til overflaten i Bjørvika, får hun en oppringning fra politihuset. Politiet trenger hennes hjelp.
I saken finner Elli kun ett spor: krypterte mobilmeldinger. Samtidig i Libya, kjemper flyktningen Basma og hennes to barn for en plass på båtene over Middelhavet. Ellis etterforskning peker mot en mann Beredskapstroppen Delta allerede har anholdt, Jonathan Smith. USA og PST har spilt en rolle i saken. Først når Basma ankommer Norge, faller brikkene på plass. Noen har forferdelige planer i Oslo. Elli, Brenner og Jan Nereng er byens eneste håp. Jaget er en medrivende og svært aktuell krim." 


6. 2. januar kommer "Vær på vakt" av Harlan Coben. Utgis av Cappelen Damm.
"Du tror du kjenner sannheten. Sannheten er at du ikke vet noen ting. 
Maya Burkett var militærpilot i Midtøsten inntil et oppdrag gikk veldig galt. Hjemme fra krigen fortsetter tragediene å ramme henne. For to uker siden ble mannen hennes skutt og drept rett for øynene hennes, og fire måneder tidligere mistet hun søsteren sin under tragiske omstendigheter.
Maya prøver å finne ut av sin nye tilværelse som alenemor for to år gamle Lily, og setter opp en digital fotoramme med skjult kamera for å kunne holde et øye med barnevakten og datteren mens hun er på jobb. En morgen hun sjekker kameraet, kommer en mann til syne på skjermen. Ektemannen Joe ser inn i kameraet og smiler. En ny frittstående bestselger fra spenningsmesteren Harlan Coben." 


7. Jan Boris Stene har skrevet andre bok om Falkner og Wilberg - "I djevelens klør". Utgis av Vigmostad & Bjørke. Omtalen høres veldig spennende ut:
"Påsken 1917: Doktor Wilberg reiser opp til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim for å samle krefter. Allerede fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene; en grusom skikkelse går igjen der oppe, og det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de direktøren skutt inne på sitt kontor. Er det mord? Hvis ja, hvem er morderen? Det viser seg at mange hadde motiv for å ønske livet av den døde, men hvordan greide morderen å unnslippe? Døren er låst fra innsiden og vinduene er haspet og skoddene trukket for. En umulighet. Hvis det da ikke er selveste gjenferdet på Fjeldsæter som står bak... Falkener og Wilberg nøster i trådene til de finner den overraskende løsningen på mysteriet, men veien dit er ikke fri for farer hverken for våre venner eller de øvrige på hotellet. I djevelens klør er et klassisk lukket rom-mysterium i John Dickson Carr-stil der «Howdunnit» er like viktig som «Whodunnit»." 

 

8. Lene Lauritzen-Kjølner "Ingen til bords". Utgivelsen er planlagt til mai 2017. Gis ut av Vigmostad & Bjørke. Det blir aldri kjedelig med Olivia 😊
"Olivia er i ferd med å avslutte et herlig opphold i England, da hun blir kontakten av en ny klient. Samtidig mottar hennes politikjæreste Torstein, melding om et drap begått på friluftsteateret utenfor Tønsberg. Olivia bestemmer seg raskt for å holde seg unna saken. Hun ønsker ikke å skapeproblemer for Torstein, og kaster seg inn i utroskapssaken hun har tatt på seg, med sedvanlig nysgjerrighet og kreative metoder. Det blir etter hvert klart at de to sakene har noen felles berøringspunkter, og Torstein har vanskelig for å tro Olivia når hun dukker opp både her og der i nærheten av hans egen etterforskning. Samboerskapet Olivia har sett for seg i det nye, koselige lille skipperhuset, virker med ett uoppnåelig - men Olivia er ikke en som gir opp uten kamp. Jo fortere hun løser saken sin, jo fortere vil alt komme for en dag, og Torstein og hun kan nok en gang sitte på brygga med et glass vin og nyte sommerkvelden sammen." 

 

9. Øystein Borge debuterte med "Den syvende demonen" i 2016 og for meg er det fortsatt årets krim 😊👏🏻 I mars gir Font forlag ut hans andre bok. Håper at den blir i hvert fall like bra som den første.
"En ny Bogart Bull-krim! Kriminaletterforskeren som vi ble kjent med i Borges kritikerroste krimdebut Den syvende demonen, tar oss denne gang med til Nord-Irland. I et vekselspill mellom nåtid og fortid fører jakten på de skyldige Bogart Bull på kryss og tvers av Nord-Irland, fra Belfast og øya Rathlin helt i nord til Armagh i sør ? kjent som «the bandit country».
Under et ferieopphold i Nord-Irland blir tidligere høyesterettsdommer John Sand og hans kone Monica myrdet. Kripos-etterforskeren Bogart Bull, som er i landet for å besøke sin morfars gård, koples inn i saken for å bistå førstebetjent Miriam Dixon i det nordirske politiet. Da også forpakteren på morfarens gård blir funnet drept, aner politiet en sammenheng med drapet på ekteparet, og Bull oppdager at morfaren bærer på en hemmelighet som strekker seg mange år tilbake i tid. Kanskje er også selve politiledelsen innblandet?
Samtidig trekker Borge tråder til urolighetene og attentatene i 1970-årenes Nord-Irland. Konflikten ble formelt bilagt med fredsavtalen i 1998, men det gamle IRA har sine moderne avleggere, ikke minst en mystisk «Tobin» og en hittil ukjent fraksjon som synes fast bestemt på å ta opp tråden der IRA slapp den." 

10. Også Font forlag gir ut av "Ildbarnet" S. K. Tremayne.
"Når Rachel gifter seg med flotte David Kerthen, ser alt ut til å falle på plass. Hun flytter fra Londons østkant til en praktfull herregård i Cornwall, der hun er omgitt av velstand og kjærlighet, dype tradisjoner og den hengivne stesønnen Jamie.
Men gradvis endrer Jamie adferd, og Rachels perfekte liv begynner å slå sprekker. Gutten får merkelige utbrudd, kommer med urovekkende forutsigelser og hevder å være hjemsøkt av sin mor Ninas gjenferd. Er det bare Jamies måte å straffe Rachel på for å ha tatt morens plass, eller er han mer traumatisert enn hun trodde?
Men Rachel begynner å grave i fortiden, og etter hvert som sommer blir til høst og deretter en snøtung vinter, finner hun grunner til å tro at det kan være noe i Jamies uhyggelige spådom: «Du vil være død før jul.»" 

11. Jo Nesbø kommer med "Tørsten" - ny Harry Hole krim. Boken blir utgitt av Aschehoug forlag i mars 2017. Gleder meg til gjensyn med den barske etterforskeren 😊
"Etter tre år i relativ harmoni braker helvetet atter en gang løs i Oslo. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen Tinder, blir myrdet i hjemmene sine. Harry Hole trekkes på nok en gang inn i etterforskningen.
Tørst er en vassekte Harry Hole-roman, med galskap, korrupsjon, intrikate drapsmetoder, maktsyke og en etterforsker som aldri helt unnslipper med skinnet i behold."


12. Geir Tangen sin nyeste bok "Hjerteknuser" blir utgitt av Gyldendal i mai 2017. Denne venter jeg i spenning på. Lurer på hvem av de andre krimforfatterne dukker opp her😊 Tar Geir hevn på Jørn Lier Horst tro? 😂

13. Agnes Lovise Matre har skrevet "Skinnet bedrar" som skal gis ut av Gyldendal i begynnelsen av mars. Spennende 😊

14. Roar Ræstad er i gang med bok nummer 3 om Gabriel Navarseth - norsk politimann under 2. verdens krig. Boken er planlagt til høsten. Utgis av Vigmostad & Bjørke.

Det kommer mange flere bøker i løpet av året :-) Det er masse å glede seg til 💝

 

 

 

Én kommentar

Hans ROGER LARSEN

20.02.2017 kl.01:45

Anefales på det sterkeste.

https://www.facebook.com/caroline.engvall/videos/10154066561245989/

Skriv en ny kommentar

hits