Luke Delaney "Grenseløs"

Tusen takk til Korall forlag for anmeldereksemplar 💝

Louise Russel blir angrepet i sitt eget hjem og bortført. Mannen som setter henne i bur i en mørk kjeller kaller henne Sam. I kjelleren står et bur til og der sitter Karen Green, mishandlet, voldtatt og livredd. Mannen til Louise melder om forsvinningen og møter for første gang kriminalførstebetjent Sean Corrigan.

Sean og en av hans nærmeste kolleger Sally starter etterforskningen. Sally er traumatisert etter at hun ble utsatt for drapsforsøk, hvor en annen politimann døde. Gjerningsmannen Gibran kan ikke dømmes til fengsel, men blir satt i Broadmoor, en av Englands tyngste sikret psykiatrisk institusjon. Sean håper at saken de står overfor kommer til å hjelpe Sally, til å sette fokus på noe annet. Fordi denne saken er noe nytt for drapsetterforskere - her skal de ikke lete etter en drapsmann, men forhindre ugjerningen. Sean har en spesiell egenskap - han ser forbindelser før alle andre og prøver å forstå gjerningsmannen, finne ut hans arbeidsmetoder. 

Forfatteren skjuler ikke for leserne hvem kidnapperen er. Thomas Keller er en ensom sjel, mishandlet, mobbet og terrorisert. Gjennom hans minner og tanker begynner vi også å forstå hans syke hjerne. Samtidig får vi innsikt i tanker og opplevelser av den bortførte kvinnen, hennes redsler, håp og minner.

Fantastisk studium av effekter av mobbing og undertrykking av mennesker. Fengende og nervepirrende fra første til siste siden. Så utrolig grusomt realistisk. Forfatteren skapte et mesterverk. Det er første boka hans som jeg har lest og garantert ikke den siste. Psykologisk thriller på høyeste nivå 😊👏🏻 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits