Roar Ræstad "Elven"

Tusen takk til Vigmostad & Bjørke for anmeldereksemplar 💝

Andre bok om politimannen Gabriel Navarseth. Flink etterforsker som er kontaktpersonen mellom norsk politi og okkupantene. Samtidig jobber han i skjul for motstandsbevegelsen. 

Høsten 1942 blir liket av en ung kvinne funnet i Nidelven. I hendene holder hun Narvikskjoldet - utmerkelse for tyske soldater som deltok i salget om Narvik. Kroppen hennes er spent fast til en trestamme. Obduksjonen viser at hun ble bedøvet med eter og druknet. Broren til Gabriel er mistenkt i saken.

Gabriel tilkalles til NS for å hjelpe dem med etterforskning av forsvinningen av løytnant Tord Lunden. Gabriel møter hans brødre, en av dem er tvillingbroren til den forsvunnede som ser akkurat lik som Tord. Politimannen får seg en ubehagelig overraskelse, da han skjønner at NS ber om å finne mannen som Gabriel drepte ved Snåsavannet noen måneder før.

Gabriel møter sin første forlovede som er innblandet i saken. Rakel er jøde og det gjør etterforskningen enda mere komplisert.

Spenningen fra første til siste side. Skrevet lett og med innmari god flyt. Tar opp livet under 2. verdenskrig, utfordringer vanlige mennesker møte på den vanskelige tiden. Gabriel lever i press fra alle kanter - mistrodd av arbeidskolleger på grunn av samarbeid med tyskerne; kontakt med okkupantene og motstandsbevegelsen gjør ham veldig utsatt. I tillegg vil han ikke sette familien sin i fare. Jeg er imponert over hvor realistisk historien er. Research på høyeste nivå 👏🏻  

Jeg er vel partisk her, da jeg elsker historisk krim, og mest av alt - bøker som handler om 2. verdenskrig. Aner ikke hvor mange ganger hold jeg pusten så jeg hold på å svime av 😂 bare for at Gabriel skulle ikke bli tatt. Jeg mener at oppfølgeren er enda bedre enn debutboka 😊 Gleder meg til å lese neste bok i serien 👏🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits