Samuel Bjørk "Uglen"

Tusen takk til Vigmostad og Bjørke for anmeldereksemplar 💖

"Sandefjords rikeste skipsreder ligger for døden. Han har én betingelse før eldstesønnen arver formuen: Urent blod skal ikke blandes i slekten ? sønnen får ikke gifte seg med noen med barn fra før. Men hans utkårede harbåde en sønn på to og en datter på fire.
Barna sendes bort,og paret vies i hemmelighet, men ekteskapet blir kort, dystert og blodig. Flere år senerevender søskenparet tilbake. Når en ung kvinne blir funnet drept, i en makaber stilling og overstrødd medfuglefjær, begynner noen å se sammenhenger fra en annen tid. Etterforskerne Munch og Krüger eroverhodet ikke forberedt på ondskapen de blir konfrontert med i saken.
Uglen er andre bok i serien om Holger Munch og Mia Krüger."

I 1972 oppsøker en ung rederarving presten sammen med kjæresten sin. Faren hans er alvorlig syk og ligger for døden. I testamente skriver han at sønnen får ikke gifte seg med en kvinne som har barn fra før. Hans utkårede har to barn som sendes i alt hemmelighet til en slektning i Australia. Et år senere kommer den unge kvinnen tilbake til presten. Forteller at mannen hennes er ikke det menneske hun trodde, han har mange hemmeligheter og at hun har fortsatt ikke hørt noe fra barna. Dagen etter dør hun i en bilulykke.

En botaniker på oppdrag i skogene ved Oslofjorden, finner kroppen til en tenåringsjente, som ligger på fjær og har en hvit lilje i munnen. Holger Munch og Mia Krüger skal løse saken. Begge to sliter med sine egne demoner, som gjør etterforskningen enda mere vanskelig. Holger håper fortsatt at ekskona hans kommer tilbake til ham. Mia strever med alkoholproblemer og selvmordstanker.

Etterforskningen fører dem fram til et ungdomshjem og bred persongalleri. Historien er lettlest og spennende, men litt rotete. Det er så mange dialoger hvor karakterene prater rund og rund om det samme uten egentlig å gi ordentlig svar. "Vet du virkelig ikke?" Man begynner å bli ordentlig irritert når spenningen flatter ut, fordi en av etterforskningsgruppa undrer seg over at en annen har ikke fått med seg det ene eller det andre. Det virker som folk henger ikke med i dialoger. Aner ikke hvor mange ganger har jeg lest "hvem", "hva"-spørsmålet i boken. Selve løsningen av mordgåten er ikke helt logisk for min del, mangler litt forklaring på hvorfor gjerningsmannen kler seg ut og legger ofrene sine på fjær.

Det er en litt svakere oppfølger av "Det henger en engel alene i skogen", ikke så brutal og blodig. Men jeg hadde også ganske høye forventninger etter den første boka. Skrevet med god flyt. For meg var det en ren underholdning. Mye mystikk, mørke hemmeligheter og et sykt hjerne. Absolutt ikke kjedelig og kan trygt anbefales 😊
Det blir morsomt å lese neste bok i serien. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits