Lars Kepler "Kaninjegeren"

Tusen takk til Cappelen Damm for en anmeldereksemplar 💖
6. bok i serien om Joona Linna.

"Endelig er Lars Kepler tilbake med en ny thriller om Joona Linna. Kaninjegeren er så skremmende og briljant at hårene reiser seg på armene!
På dagtid studerer Sofia til å bli sykepleier. Men hun har en hemmelig ekstrajobb som eskortepike. En kveld fører denne jobben henne til en luksusvilla i Djursholm. Men allerede når hun går inn døra, får hun en dårlig følelse. Den eldre mannen ?Willie? har ekte kunst på veggene. Med et glass champagne i hånden, forsøker hun å riste av seg de dårlige vibbene. Hun nipper til glasset og ser ut av vinduet. Augustkvelden er stille og mørk, og bak et tre synes hun at hun skimter noe. Hva var det? Et menneske med merkelig hodeform. Eller et stort dyr? Når de reiser seg for å gå opp til soverrommet, blir hun plustelig svimmel og mister balansen. Hun har blitt dopet.
Noen timer senere er SÄPOs Saga Bauer på vei til det samme huset. På det ekslusive kjøkkengulvet ligger sexkunden Willie, ingen ringere enn Sveriges utenriksminister, i en pøl av blod. Sofia, blodig og forslått er i sjokk etter marerittet hun akkurat har overlevd. Like foran øynene hennes ble utenriksministeren regelrett henrettet, med en siste hilsen: ?Nå kommer helvete til å sluke dere alle.?
20 mil fra åstedet sitter kriminaletterforsker Joona Linna og får et tilbud han ikke kan motstå... Thrillermesteren Lars Kepler har nok en gang skrevet en bladvender som er vanskelig å rive seg løs fra!"

Sofia er en ung kvinne som finner sine sexkunder på internett. Boken begynner med hennes møte med Wille, eldre mann, i et stort fint hus. Tross Sofias alle forholdsregler klarer han å dope henne ned. Hun våkner fastbundet til en seng, men klarer å komme seg løs. I unnsetning kommer et menneske i finlandshette, men han bryr seg ikke om jenta.

Saga Bauer fra Sikkerhetspolitiet, kommer til alarm i huset til Wille som viser seg å være utenriksminister. Han ble henrettet og det eneste vitne er Sofia. Jeg er imponert over beskrivelsen av politiets jobb på åstedet med bruk av høyteknologi og erfarne, effektive folk. En setning sagt av gjerningsmannen gir mistanke om at det blir flere som skal henrettes og at de er høyprofilerte personer i staten. Den som kunne gi dem svar, sitter i et svensk fengsel og har bestemt seg for lengst å ikke si et eneste ord til dem. Han er tilknyttet en terrororganisasjon i Syria. 

Joona Linna sitter i Kumla fengsel i 2 år, utdanner seg til gartner og unngår konflikter. Statsministeren kontakter ham og ber om hjelp. Den syriske terrormistenkte Ratjen skal overføres til Kumla og Joona skal nærme seg ham og prøve å få fram informasjon om planlagte attentater. Joona og Saga kjemper mot tiden og mot målrettet morder.

Det er bøker som kan leses sakte for å nyte, og bøker som er så spennende at man leser så fort som mulig. "Kaninjegeren" er en bok som man nyter fort😜 Handlingen er så intensiv og spennende at pustepauser kan Du bare glemme. Blod og gørr flyter gjennom boken. Enkelte beskrivelser er til de grader realistiske at man blir småkvalm. Forfatterne lot oss vente på boken lenge, men det var verdt det. Jeg koste meg med den og ble litt lei meg når den tok slutt. Og selvfølgelig avslutningen er sånn at Du må bare lese neste boken i serien, helst i morgen 😂 Spenning i særklasse 👏🏻 

 

Én kommentar

Elise

05.12.2016 kl.20:38

Slutten gjør meg nesten syk, haha! Betyr den det jeg tror det betyr? Jeg kan bare spekulere, men om ikke det "hintes" til den personen jeg tror det hintes til, da sjønner jeg ingenting. Men jeg sjønner heller ingenting dersom det faktisk hintes til han! Er han tilbake? Hjelp!

Lars Kepler innfridde uansett forventningene til denne boken, men jeg må si at de absolutt har lagt lista skyhøyt for neste bok!

Skriv en ny kommentar

hits