Chris Tvedt "Den som forvolder en annens død"

Tusen takk til Cappelen Damm for en anmeldereksemplar 💖

"En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, - å tape livet er mye verre."

En kvinne forsvinner hjemmefra og blir funnet død i skogen. Alle mener at hun hengte seg selv. Bare mannen hennes vet at hun ble drept.

Mikael Brenne blir invitert til lansering av bok til Black Metal musikeren - Josef Merdal. Han ble dømt for voldsepisoder og deltok på et skrivekurs i fengsel. Ifølge kursholderen er han et skrivetalent. Mikael har ikke særlig god mening om ham. Spesielt ikke etter å ha sett hvordan musikeren behandler folk han møter i puben. Han er arrogant og ubehagelig. 

Kursholderen og novelleforfatter Barbara Blomberg kontakter Mikael for å skrive et testamente. Hun vil ikke at pengene hennes går til nevøen som har en rusproblem. Før hun rekker å underskrive dokumenter, blir hun drept. Mistanken blir rettet med en gang mot Josef. Mikael mener at han er uskyldig og tar på seg rollen som Merdals forsvarer. Men saken begynner å bli mer og mer komplisert.

Spenningen vokser sakte gjennom hele boken for så å eksplodere på slutten. Det er en velskrevet og imponerende verk. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er tilhenger av advokat-krim, så nærmet jeg meg boken sakte og med stor skepsis. Men det var jo helt unødvendig. Chris Tvedt klarte å forandre min mening, jeg ble revet med, ønsket å lese ferdig så fort som mulig for å vite, for å forstå. Og ikke minst så unngår forfatteren fagspråket, så rettssaken, dokumenter og alt som henger med loven er veldig enkelt å få med seg men fortsatt profesjonelt. Språket er lett, tilgjengelig og elegant.
Ja da, mr. Tvedt, skal vel lese de andre bøkene Dine og da forventer jeg akkurat samme kvaliteten 😂👍😜

  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits