Jørn Lier Horst "Når det mørkner"

Boken har jeg fått fra Gyldendal forlag 💖

"Stavern 1983: Det nærmer seg jul, og snøen faller tungt. William Wisting er nyslått tvillingpappa og en fersk og ambisiøs konstabel på politivakta. Under et brutalt ran havner han plutselig i sentrum for dramatiske begivenheter, men mer erfarne politimenn overtar etterforskningen.
En vennetjeneste fører ham imidlertid på sporet av en annen forbrytelse. En ikke bare uoppklart, men sannsynligvis også uoppdaget drapssak. Bortgjemt på en forfallen låve står en gammel bil med kulehull i. Og mye tyder på at sjåføren ikke kom levende fra det.
Saken skal forme William Wisting som politimann og gi ham en innsikt han vil bære med seg resten av sin yrkeskarriere: Slekt skal følge slekters gang."

For 33 år siden er William Wisting en ung politimann, den yngste i avdelingen. Jobb i etterforskningsavdeling er bare en drøm. Han må tenke først og fremst om å forsørge familien sin - Ingrid og et halv år gamle tvillinger. Men han er ambisiøs og holder seg oppdatert på avsluttede saker for å kunne bidra med noe mer enn bare kjøre patruljebil.

En bekjent ber William om en tjeneste. Han er interessert i gamle biler og fikk høre rykter at på en falleferdig låve står en unik bil. Men hvem hører låven til? Wisting finner eieren helt tilfeldig. Han forteller at bilen har blitt stående der allerede på 30-tallet og at ingen fikk lov til å prate om den. Når de endelig får se bilen, viser det seg at det er kulehull i den. Alt tyder på at den som satt bak rattet, ble skutt og hadde ikke noen sjans til å overleve.

Før jul blir patruljebilen til William og hans partner tilkalt til bankran. Dem følger etter ranerne, men mister dem ganske fort. Politimenn trenger ikke å vente lenge. Dem oppdager brann litt lengre unna. I nærheten av den gamle låven, Wisting besøkte ikke så lenge siden, finner de fluktbilen til ranerne som står i flammer.

Erfarne etterforskere tar over saken, men Wisting er seg selv lik og gir seg ikke. Han starter sin egen privat etterforskning.

Det er en etterlengtet bok for meg. Jeg bare digger Wisting 😊 Som alltid er det mye spenning, mye som skjer hele tiden og plotet er kjempe bra gjennomtenkt. Kjempe artig å bli kjent med den unge politimannen. Og ikke minst få lese om en annen kjent forfatter og blogger - Geir Tangen som har fått rollen som skurken i historien 😂 Der lo jeg godt. Det eneste negative med boken er det at den er alt for kort, tok en natt å lese den ferdig. Kunne gjerne hatt 1000 sider for min del. Bravo Jørn, fantastisk, fengende og herlig bok. En perfekt julegave 😊👍

  

 

Én kommentar

Victoria Larsen

10.11.2016 kl.08:05

Han skriver såå bra!

Skriv en ny kommentar

hits