Christoffer Carlsson "Den usynlige mannen fra Salem"

Boken har jeg fått fra Bazar forlag 💖

"Sommeren er over og en ung kvinne blir funnet skutt i et herberge for hjemløse i Stockholm. I etasjen over våkner den suspenderte politimannen Leo Junker av sirenene.
Nesten tjue år tidligere, under sin oppvekst i Salem, møter Leo et søskenpar som for alltid vil følge ham. John og Leo blir venner, Leo og Julia blir noe mer. I skyggene skimtes noen som kommer til å forandre alt.
I utkanten av Stockholm begynner søket etter en gjerningsmann. Hvert steg leder bare lenger inn i en labyrint, en labyrint skapt av noen som ikke kan fanges."

Leo Junker våkner en varm augustnatt av blålys utenfor huset hans. Han går ned og oppdager at en ung kvinne som skulle overnatte på herberget ble skutt. I hånden holder hun en kjede. Leo blir bedt om å forlatte åstedet, da han har vært suspendert fra jobben, på grunn av en uheldig aksjon, hvor en politibetjent døde. Han klarer å ta et bilde av den døde før han forlater leiligheten. Han tror at kjeden i hennes hånd kan tilhøre morderen. Leo begynner sin egen etterforskning.

Leo vokste opp i Salem, en forstad i Stockholm. Han må tilbake dit for å finne løsningen på drapsgåten. Han må gjennom sin fortid og mennesker som gjorde ham til den han er - bestevennen John og søsteren hans, Julia. Salem virker som et gudsforlatt sted, guffent og dystert, men det betyr mye i Leos liv. 

Den suspenderte politimannen lever med beroligende medisiner som skal hjelpe ham med å skyve unna hans egne demoner. Men det er kanskje det å være med på etterforskningen som hjelper mest, som får ham ut av dvalen.

Boken er skrevet i jeg-form og er veldig følelsesladet. Jeg sitter med tanken at alt var grått og trist i historien. Det er ikke mye spenning, men mer refleksjon rundt livet, hvordan mennesker vi møter på veien påvirker vår framtid. Vi følger Leo fra barndommen av og ser hvordan han utviklet seg til den han er. Forfatteren retter oppmerksomheten vår mot mobbing, familieproblemer, vennskap og kjærlighet. Alle som har vokst opp på Salem-lignende steder, kjenner seg veldig godt igjen.

Selve drapet og etterforskning er bare et tråd i boken, men plotet er innmari interessant for det. Spennende avslutning og det at jeg ble så godt kjent med Leo, gjør at jeg har veldig lyst til å lese neste bok i serien. Velskrevet, realistisk og troverdig historie 😊👍

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits