Frode Granhus "Kistemakeren"

Boken har jeg fått i gave fra Vigmostad & Bjørke 💖

"Etterforsker Rino Carlsen er tilbake i Lofoten og håper på litt roligere arbeidsdager enn sist han var der ute. 
Men da en gutt finner en filmkassett med et uhyggelig innhold i vannkanten, blir han dratt inn i en sak som strekker seg flere år tilbake i tid ? en sak som også skal vise seg å være skremmende aktuell ?
En ung jente hevdet for et par år siden å ha blitt kidnappet og holdt innesperret i en kiste i ett døgn, før hun slapp fri. De færreste i bygda har trodd henne. Hun har aldri klart å gi en ordentlig forklaring på hva som skjedde, og etterforskningen ledet ingen steder.
Da en filmkassett som viser opptak av en ung jente innesperret i en kiste blir funnet i vannkanten, kommer saken opp igjen, og Rino Carlsen dykker inn i den to år gamle kidnappingssaken for å finne sannheten om hva som skjedde. Men så viser det seg at dette opptaket slett ikke er to år gammelt. Det er helt nytt ..."

Rino Carlsen flytter til Reine. Allerede første dager på jobben byr på mange utfordringer. To turister fra Østerrike finner en drept mann fryst fast i kløften oppe i fjellene. Obdusenten mener at den drepte ble liggende der i mange år. En ung gutt finner en VHS kassett i vannkanten. Filmen viser ei jente liggende i kisten. Gutten kjenner igjen Anette som ble borte i et døgn 2 år før. Ingen trodde på historien hennes. Både det og traumatisk påkjenning førte henne til isolasjon og innleggelser på psykiatrisk sykehus.

Rino begynner å lete etter gamle forsvinningssaker. Han finner ut at en gutt opplevde det samme som Anette, men valgte å ikke anmelde saken. Samtidig dukker prestenke på døra til Rino. Hun ryddet i dokumenter etter presten og fant et brev fra Tuva, som skriver at hun er redd at hun blir neste. Tuva forsvant 2 år før og har ikke blitt funnet igjen. 

Samtidig får vi et innblikk i 1950-tallet og spredning av tuberkulose. Ei lita øy ble gjort om til hjem for de som var smittet - Tullingøya. Der bodde 8 år gammel Harald med familien sin. Gutten bæret på smitten.

Grusomt og nervepirrende historie som fører leseren gjennom de mørkeste redslene våre. Tar opp både sykdom, klaustrofobi, isolering og mye annet vi frykter. Situasjonen utvikler seg raskt og snur hele tiden. Jeg ble rundlurt hele veien 😂 Vær aldri sikker på hvem som er gjerningsmannen 😊 Gleder meg til neste bøker, da denne er en helt perfekt, super spennende og mørk krim. Innertier i mesterklassen 👍


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits