Michel Bussi "Etter styrten"

Boken har jeg fått i gave fra Bazar forlag 💖

"Natten til lille julaften 1980 styrter et fly på grensen mellom Sveits og Frankrike. Bare en tre måneder gammel jente overlever. Er hun Lyse-Rose eller Emilie? To familier mener hun er en av dem. Det utløser en etterforskning som varer i nesten to tiår. En ivrig privatdetektiv prøver å avdekke jentas riktige identitet, og bit for bit legges puslespillet. Men vil han leve lenge nok til å fortelle sannheten? "

Ei lita jente overlever flystyrten natt til lille julaften 1980. Hun er den eneste overlevde. Problemet er at om bord var det to spedbarn - Lyse-Rose og Emilie og ingen vet hvilket barn overlevde. 18 år senere er mysteriet fortsatt ikke løst. Privatdetektiv Grand-Duc planlegger å ta livet sitt på 18 års dagen til Lylie (navn som ble laget av blanding av de to jentenes navn), men noe i en gammel artikkel om flystyrten fanger hans oppmerksomhet.

Detektiven leverer notatene sine til Lylie. Jenta bestemmer seg å begi seg på en farlig tur etter å ha lest ferdig og overleverer notater til broren sin. Hva er det som står i dem? Jo, vi får vite det. Vi leser notater sammen med broren og nærmer oss sakte løsningen. Grand-Duc beskriver hele historien til mirakel-jenta. Om kamp mellom to familier - de rike de Carville og arbeiderklassen Vitral, som vil at barnet er dems sitt barnebarn. Om rettssaken som tærer på alle familiemedlemmer, går utover både fysisk og psykisk helse. Og tragedien til begge familiene som lever i så mange år i uvisshet.

For meg handler boken først og fremst om kvinner i begge familiene, sterke, ressurssterke og samtidig sårbare personer. Og jenta som leter etter sin identitet. 

Spennende historie skrevet med fint språk og god flyt. Med sjarmerende Paris i bakgrunnen. Overraskende, gripende plot, kjempe bra gjennomtenkt og utrolig bra skrevet. Smart og fascinerende fortelling om hemmeligheter, intriger og kjærlighet. Michel Bussi er en av Frankrikes mest solgte forfattere og "Etter styrten" skuffer ikke. Det er et krim-mesterverk 😊

  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits