Rikard Sommer "Når ingenting finnes"

Boken har jeg fått fra Rikard Sommer. Den blir utgitt i 2017 av Spell AS.

"Mikrobiologen Paul Bild og hans selskap Anybio står foran sitt store kommersielle gjennombrudd. Multiresistente bakterier  en av menneskehetens største trusler. Store belønninger venter for selskaper som lykkes i å utvikle nye antibiotika, og Anybio Analytics er det beste analyseverktøyet på markedet. Paul sender Tom Avild til avdelingen i Ukraina for å ferdigstille Anybio Analytics.
Men noe er galt.
Mange er på jakt etter Anybios forretningshemmeligheter. Tom kan ikke stole på noen ? bortsett fra hackeren Vasili Romanov.
Anybio Analytics må beskyttes for enhver pris."

 
Paul Bild er en syk, døende mann som får et tilbud han ikke kan takke nei til. 7 år senere er han fortsatt i livet, uten noen tegn til sykdommen. Han er grunnleggeren til Anybio, selskapet som jobber med utvikling av antibiotika mot multiresistente bakterier. Utviklingssjefen i selskapet er Tom Arild, en ung mann med ganske spesielt utseende, han ser nemlig ut som en skallet kjempe. Anybio har en separat kontor i Ukraina i byen Borodianka. Kontoret leder Yulia Kuznetsova og den eneste ansatt er programutvikler Vasili Romanov.

Tom blir sendt til Ukraina for å gå gjennom prosjektet sammen med Vasili og gjøre siste tilpasninger før programmet skal leveres til kunde. Da han kommer dit, er Yulia sporløst forsvunnet. Begge dataekspertene prøver å finne henne og hennes hemmeligheter og setter livene sine i ekstrem fare.

Alle tekniske og medisinske begrepene er forklart på en så enkel og tilgjengelig måte at ikke minst jeg, som er fullstendig uteknisk anlagt, skjønte alt umiddelbart. Korte kapitler gjør det også mye lettere å følge med utviklingen av situasjonen. Jeg kan dele boken i to deler - til side 150 og etter. I første delen blir vi veldig godt kjent med alle i persongalleriet og fortiden dems. Den delen er utvilsomt interessant, men for min del alt for detaljert om det gjelder utvikling av Anybio. Den første delen kan jeg kalle et roman. Andre delen av boken er helt annerledes - skikkelig krim/grøsser med mye aksjon og veldig bra flyt. Plotet er innmari spennende og tankevekkende. Hadde de to delene blitt blandet sammen, hadde boken vært perfekt 😊👍

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits