John Olav Oldertrøen "Isilds vrede"

Boken har vi fått i gave fra Forlagshuset i Vestfold 💖

"Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig ?

Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise.

Boken har mye viktig å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Kanskje ser du verden en smule annerledes etter å ha lest den?"

Trym møter vi første gang en dag før han og familien hans skal flytte ut. Dem skal bo på gården til mormora som flyttet ut til byen. Trym bruker siste dagen sammen med sin bestevenn. Da han venter på vennen foran huset hans, blir Trym plutselig svimmel og når han kommer til hektene igjen, ser verden annerledes ut. Alt virker så mye mer tydelig. Trym merker at han kan høre folk som er langt unna ham og kan også høre stemmer som ingen andre hører.

Når han kommer til det nye huset, begynner en ny verden åpne seg for ham. Verden full av mystikk, magi, urgamle vesener, huldre, byttinger og mange andre som ventet på gutten i flere lange år. Og en merkelig jente Elise som Trym møter i skogen. Trym skal hjelpe til for at verden skal ikke gå under. Mennesker med sin skadelig oppførsel og forurensning av miljøet er i gang med å vekke Isilds vrede.

Boken er skrevet med lett og fengende språk, bra flyt og kjempe spennende plot. Forfatteren fletter inn mye informasjon om gammel folketro, norrøn mytologi og ikke minst økologi. Historien egner seg for absolutt alle aldersgrupper. Nydelig bilde av vennskap og viktige emner i hvert liv. Jeg ble bergtatt fra første side. Fantastisk og imponerende debut!!!

Egentlig så skulle jeg lese boken sammen med datter mi, men så klarte jeg å smugle den med meg på nattevakt 😂 Klarte bare ikke å legge den fra meg 😊👍

  

4 kommentarer

John Olav Oldertrøen

12.10.2016 kl.11:03

En debuterende forfatters hjerte blir virkelig varmt av slike ord. Takk :-)

denkriminellebokverden

12.10.2016 kl.13:55

Så fantastisk og gripende bok ???? Håper at det kommer fler ??

John Olav Oldertrøen

07.11.2016 kl.11:59

Takk!!! Om det er opp til meg så kommer det minst to bøker til fra dette universet (og hvor dramatikken blir adskillig høyere, og hvor enda flere av urkreftene er i sving :-) )

PS: Et førsteutkast til manus nr. 2 er nesten ferdig, og bok nummer 3 er ferdig plottet ...

denkriminellebokverden

07.11.2016 kl.13:28

Å gurimalla, som jeg gleder meg ??

Skriv en ny kommentar

hits