Lene Lauritsen Kjølner "Dakota rød"

Boken har vi fått i gave fra Vigmostad & Bjørke 💖

 

"Dakota rød er den tredje boken i serien om privatdetektiv Olivia Henriksen. Denne gangen blir en mann funnet drept i et veteranfly på Torp, og Olivia blir som vanlig dratt inn i saken ganske raskt.

Etter en smøretur til Fagernes, blir en byggmester ? ironisk nok ? skutt med spikerpistol om bord på flyet. Olivia er på vei hjem fra en deilig ferie på Frankrikes solkyst da hun får høre om drapet, og blir kontaktet av byggmesterens ekskone som ikke stoler på at den tilsynelatende litt rufsete politietterforskeren ved Tønsberg politistasjon skal løse dette på egen hånd."

 

Byggmester Birger Bergersen blir funnet drept med en spikerpistol på veteranflyet Dakota. Flyklubben ansetter Olivia til å oppklare saken. Den drepte var ikke særlig populær i området, da mange folk tapte penger når han gikk konkurs.

Flyklubben stoler ikke på at lokalpolitiet klarer å løse saken, de er spesielt skeptiske til den eksentriske og tilsynelatende uskarpe Evert Karlsen. Samtidig blir ryktene om Torstein og Olivia spredt på politikammeret, det snakkes om hvor mye han forteller til privatdetektiven om sakene han jobber med. Det kompliserer både forholdet dems og etterforskningen.

Olivia har endelig kjøpt et hus og vet ikke helt hvordan hun skal fortelle broren at hun flytter ut. Hun er som vanlig selvkritisk, ironisk og kjempe morsomt 😊 Det skjer mye i både livet hennes og rundt henne. Og selvfølgelig havner hun i mange uheldige situasjoner. 

Sprudlende glad skjærgårdskrim med morsomme dialoger, levende persongalleri og treffende observasjoner og kommentarer. Forfatteren skuffer ikke - tredje boka er enda bedre enn to forrige (jeg var begeistret allerede av første boka). Lene har en sjelden talent til å beskrive omgivelser, smaker og stemning på den måten at man føler det så godt og kjenner seg igjen i det, uansett om det er smaken av tunfisk, en stille sensommerdag eller en artig situasjon. Jeg storkoser meg og slapper av med "Dakota rød".

"Jeg har hørt at fyren var hissig som en nyttårsrakett og like populær som en hundedritt i snøsmeltingen." Hvordan skal man la være å le, når sånne bemerkninger dukket opp nesten hele tiden 😂

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits