Gard Sveen "Helvete åpent"

Boken har vi fått i gave fra Vigmostad & Bjørke 💖

 

"Politietterforsker Tommy Bergmann finner en prostituert jente hardt skadet i en leilighet i Oslo. Deomfattende skadene har urovekkende likhetstrekk med en rekke drap som ble tilstått av læreren Anders Rask for flere år siden. Men Rask sitter innelåst på psykiatrisk sikkerhetsavdeling ? han kan ikke stå bak.

Moren til en av de drepte jentene leser om saken. Hun er sikker på at datterens gamle lærer eruskyldig dømt ? og hun vet hvem morderen er. Eller er alt bare fantasi? Uansett hvor overbevist hun er, kan hun likevel ikke si noe. For da vil hennes egen hemmelighet fra da datteren forsvant i 1988, bli avslørt.

Dette er den andre boken om Tommy Bergmann."

 

En ung politimann, Tommy Bergmann går sammen med et vitne til åstedet i skogen. Der finner de etterlyste Kristiane Thorstensen, drept på en grusom måte. Læreren Andreas Rask tilstår drapet på henne og fem jenter til.

16 år senere blir Tommy tilkalt til drap på Frogner. På stedet viser det seg at offeret - en veldig ung prostituert - lever fortsatt. Hun blir i all hast kjørt til sykehuset. Både skadene hennes og åstedet minner om drapet på Kristiane, men Rask sitter innesperret på sikkerhetsavdeling på Ringvoll.

Mora til Kristiane skjuler sin overbevisning om at læreren er feil mann i alle de årene. Hun lever selv i psykoselignende tilstand med stemmer og syner, lever med hat mot sønnen og selvskading - hennes eget helvete...

Psykologisk krim med dyp beskrivelse av menneskets indre mørke. Tommy sliter med aggressiviteten sin, syner av den drepte Kristiane. Han går i terapi for å lære å håndtere sinnet. Psykiateren på Ringvoll vet ikke helt hvordan forholde seg til Rask, og Rask selv spiller en psykologisk spill med ham. 

Spennende lesing fra første til siste siden. Sveen utfordrer leseren med den mørke, grusomme historien og kompliserte hemmeligheter. Veldig bra språk og imponerende plot - så innviklet og samtidig så virkelig. Jeg er rett og slett imponert! En innertier 😊👏🏻 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits