Martin Olczak "Akademimordene"

Boken har vi fått i gave fra Juritzen forlagene 💖

 

"Et nervepirrende og ytterst originalt mysterium.

På dagen 100 år etter at forfatteren August Strindberg døde, skytes en mann i hjel i en park i Stockholm. Først tror man at han var et offer for et ran som gikk galt.
Ingen tenker noe særlig over at mannen var en del av den ærverdige svenske kulturinstitusjonen Akademiet, som også deler ut Nobelprisen i litteratur.
Men dagen etter myrdes ytterlige fire Akademi-medlemmer.
Selv om politiet forsøker å beskytte de 18 gjenværende Akademi-medlemmene, tas de av dage en etter en.
Unge Claudia Rodriguez fra drapsavsnittet mistenker at hun står overfor et litterært mysterium. Jakten fører henne til gamle arkiver med dokumenter som er blitt holdt hemmelig i over hundre år.

Men vil hun løse gåten tidsnok til å redde livene både til de gjenværende Akademi-medlemmene og seg selv?"

Claudia Rodrigez, etterforsker fra riksmordkommisjonen, blir tilkalt til en drapssted i en park i Stockholm. Det antas først at det var en mislykket ransforsøk. Mannen som ble skutt, het Hubert Rudqvist og var fast sekretær i den svenske kulturinstitusjonen Akademien, som deler ut Nobelprisen i litteratur. Ikke langt unna åstedet finner politiet en merkelig blykule. Obduksjonen viser at Rudqvist ble skutt med perkusjonsrevolver fra midten av 1800-tallet, og det antas at også blykulen er ca. 150 år gammel. Politiet finner ut at Rudqvist var på vei hjem fra feiring av hundreårsminnet for forfatteren August Strindberg.

Dagen etter dør et annet medlem av Akademien, og et til, og et til... I løpet av et døgn dreper gjerningsmannen 5 akademimedlemmer, men skåner en. Politiet forsøker å beskytte resten av medlemmene, kjemper mot tiden og drapsmannen som etterlater ikke noen spor.

Claudia mistenke at grunnen til drapene ligger i den litterære verden. Hun er en ny type kvinnelig detektiv - driver med boksing og kjører motorsykkel, men egentlig er hun en helt vanlig kvinne i tøft mannlig miljø.

Hver kapittel begynner med kort informasjon om dem som fikk tildelt Nobelprisen i litteratur, i hvilket år og Svenska Akademiens begrunnelse.

Ambisiøs og smart debut i Dan Brown stil. Spennende, eventyrlig historie med innviklet plot. 100 år gamle hemmelige dokumenter, hevnlyst og mordene planlagt i årevis 😊 Jeg klarte ikke å legge boken fra meg, ble hektet fra første siden 👍😊 Trygg 6-er 👏🏻

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits