Ingar Johnsrud "Kalypso"

Boken har vi fått i gave fra Ingar Johnsrud og Aschehoug forlag :-)

 

"På et sykehus i Oslo våkner politietterforsker Fredrik Beier langsomt til live. Han husker ingenting fra kvelden som førte han hit. Ved en villa på byens beste vestkant bor en barnløs, gammel enke, og postmannen reagerer på at hun ikke lenger tar inn avisen. Beiers kollega, Kafa Iqbal, tar seg inn i boligen, men enken er forsvunnet. Et overvektig mannslik ligger derimot i trappen - denne mannen finnes ikke i noen offisielle arkiver. Politiet finner snart en ny død kropp, og Fredrik og Kafa avslører at de to har en ting til felles. De innser at de står overfor en gjerningsmann som har mye å hevne, og ingenting å leve for.

Gjennom intens spenning og flere fortellinger og tidsplan som flettes inn i hverandre, forener Johnsrud storpolitisk thrillerhandling med politiromanens nordiske noir-realisme."

 

Fredrik Beier er tilkalt til husbråk. Kona og sønnen til en voldelig farmasøyt Peder Rasmussen har flyktet fra ham, men han klarte å spore dem opp. Beier går inn i leiligheten, blir slått ned og tatt som gissel. Når beredskapstroppen stormer inn, står den 8 år gamle gutten med farens revolver i hånden og sikter på dem.

 

8 år senere våkner Fredrik på Rikshospitalet. Blodprøvene hans viser store mengder angstdempende og smertestillende medisiner og alkohol. Legen mener at det var selvmordsforsøk, men Fredrik husker ingenting...

 

Kafa Iqbal blir for første gang etterforkningsleder. En 85 år gammel Gerda Thrane er sporløst forsvunnet. I hennes hjem ligget et lik og alt tyder på at det er Mikael Morenius. Soverommet til Gerda ser ut som om den ikke var brukt på mange år, men gjesterommet er bebodd og alt tilsier at det er en mann som bor i huset.

 

Liket av en mann blir funnet i en kum ved et fabrikkområdet. Obduksjonen viser at han ble torturert før døden. Fredrik og Andreas får saken og finner ut ganske fort at den drepte er Mikael Morenius. Veiene til Beier og Kafa krysses igjen, de har to drapsetterforskninger, to lik og bare et navn som knytter dem. Alt data om Morenius er slettet, bevismaterialene borte og ansvarlig jurist henviser politiet til Sikkerhetsloven.  Etter forbindelsen mellom de døde må de lete 25 år tilbake i tid, da en gruppe spesialsoldater ble sendt på en hemmelig oppdrag over grensa med Sovjetunionen. De kom over en hemmelig og dødelig våpen...

 

Mesterlig plot som holder spenning fra første til siste siden. Ambisiøs og avansert historie uten løse tråder. Forfatteren skapte en forbindelse til første boken "Wienerbrorskapet", så den er en naturlig oppfølger. Johnsrud skriver veldig detaljert, fengende og fletter inn i historien bestialske mord, konspirasjon og mørk fortid. Johnsrud leverer grusom/fantastisk krim på høyeste nivå!!! For meg en 6-er :-)

  

Én kommentar

Ida Kristine

13.08.2016 kl.20:52

spennende!

Skriv en ny kommentar

hits