Jørgen Brekke "Paradisplaneten"

Boken har vi fått i gave fra Juritzen forlagene 💖

 

"Under russefeiringen i Trondheim blir en brannmann heist opp for å sette russelua på hodet til Olav Tryggvason-statuen. Ved Tryggvasons føtter finner de et menneskehode. Hodet tilhører en mann fra Strindheim som er blitt halshugget.

I London blir sekretæren i The Royal Society drept på samme måte.  Ved liket ligger en beskjed: Du skal miste hjelmen.

Hva er sammenhengen mellom disse hendelsene og et brorskap inspirert av den engelske filosofen Francis Bacon som døde i 1626?

ODD SINGSAKER er tilbake ? denne gråhårede, iherdige trønderske etterforskeren. Han er sykemeldt og forberedt på rolige dager hjemme med sin unge, vakre kone Felicia Stone. Men en gave fra bibliotekaren Siri Holm har allerede viklet dem inn i saken. Singsaker har ikke noe valg, og vi blir med på en reise gjennom århundrer og mellom kontinenter, der en bok er avgjørende for historiske begivenheter og gang på gang utløser drap."

 

Midt på torget i Trondheim står Olav Tryggvason-statuen. Tradisjonen er å sette russelua på hodet hans under russefeiringen. En brannmann heises opp og oppdager et menneskehode og sverd liggende ved kongens føtter. Far og sønn blir funnet drept i sitt eget hjem. Far mangler hodet og ved siden av liket ligger en hjelm. På gulvet står "Lord Verulam" skrevet med blod...

 

Odd Singsaker og hans unge kona får en gammel bok i gave fra Siri Holm. Boken er skrevet på sekstenhundretallet og viser seg å være uvurderlig. Politimannen er sykemeldt etter hjerneoperasjonen, men tragiske hendelser i byen får ham tilbake til jobben. 

 

Hannah House jobber som etterforsker i London, sliter med selvmordstanker og selvskading. Hennes far er sekretæren ved Royal Society og Francis Bacon-fan. Han blir funnet halshugd...

 

I 1626 drikker Bacon alrunedrikken og er i tilstand som likner døden. Han blir lagt i kisten og kommer tilbake til livet etter mange timer. Alt er nøye planlagt - han får hjelp av venner og forsvinner. Sånn begynner historien av et hemmelig brorskap som vil ta over styringen over hele jordkloden og hvor inlojalitet er straffet med døden.

 

Mesterlig plot som holder spenning på høyt nivå. Veksler mellom fortid og nåtid, mellom land og kontinenter. Kjempe spennende historie om brorskapet gjennom århundre, forskjellige medlemmer og dems opplevelser med brorskapet. En velskrevet tidsreise, ambisiøs og imponerende. Mye interessant informasjon og tanker rundt evig liv, fanatisme og religion. Og en gammel bok... og død...

 

Det er femte bok i Odd Singsaker-serien og den anbefales på det sterkeste. 6-er fra meg 😊👍
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits