Vidar Sundstøl "Djevelens giftering"Boken har vi fått i gave fra Juritzen forlagene💖

"SANKTHANSAFTEN 1985 forsvant en ung folkeminnegransker fra Eidsborg i Telemark.
På dagen tretti år senere forsvinner studenten Cecilie Wiborg fra samme sted. Begge forsket på gamle, religiøse ritualer ved Eidsborg stavkirke.
Etter tjuefem år i USA reiser Max Fjellanger tilbake til Telemark for å gå i begravelsen til en gammel politikollega. I 1985 lette de sammen etter den forsvunne. Den gangen valgte Max minste motstands vei da han ante at søket ble sabotert. Nå vil han ikke svikte.
Max Fjellanger må løse en sak i et mørkt univers på siden av det moderne Norge. En sak der folketroen er levende og noe er mer verdt enn menneskeliv. Og snart er det sankthansaften.


DJEVELENS GIFTERING er første bok i en ny serie fra den kritikerroste Riverton-vinneren Vidar Sundstøl. En dramatisk og spennende fortelling med røtter i norsk mystikk og mørke skoger."

 

Max Fjellanger kommer tilbake til Norge etter nesten 30 år i USA. Han skal delta i begravelsen til en gammel politikollega Knut Abrahamsen. Max blir fortalt at vennen hans druknet i Tokkeelva på Dalen, men familien hans forstår ikke hva han gjorde der. Max og Knut jobbet sammen på Dalen for 30 år siden og hadde ikke gode minner derfra... Hvorfor dro Knut tilbake etter så lang tid?

 

I 1985 forsvinner en folkeminnegransker Peter Schram fra Eidsborg - liten grend ved Dalen. Max og Knut jobber som politimenn der og deltar i leteaksjonen. Lensmannen tillater ikke å bruke sporhunden... Nøyaktig 30 år senere, på Sankthansaften forsvinner studenten Cecilie Wiborg. Begge forsvunne var interesserte i folketro og gamle, religiøse ritualer ved Eidsborg stavkirke.

 

Bibliotekaren Tirill Westerlig observerer et menneske som står ofte ved vaktmestebua og ser mot leiligheten hennes. Hun kontakter politiet og forteller dem om sin teori angående forsvinningssakene, men blir møt med skepsis og mistro. Hun treffer Max og begynner å samarbeide med ham. Livene dems er i fare.

 

Et lite sted med tung atmosfære, mørke hemmeligheter og fare som lurer i hver hjørne. Mystikk og mørke, gammel tro og ingen man kan stole på. Nerver var i høyspenn gjennom hele boken. For meg en 6-er 😊👍 Gleder meg til neste bok i serien 💖

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits