Jan-Erik Fjell "Lykkejegeren"

Boken har vi fått i gave fra Juritzen forlaget 💖

 

"ANTON BREKKES STØRSTE UTFORDRING, NÅ STÅR MER PÅ SPILL ENN NOEN GANG.

NORGE, NÅTID: En bilmekaniker finner knokler fra en menneskehånd i understellet på en gammel Cadillac. Kripos sender Anton Brekke til Fredrikstad for å etterforske drapet på en middelaldrende kvinne.

LAS VEGAS, 1978: Elliot Applebaum styrer syndenes by og forelsker seg i en ung, norsk jente som følger den amerikanske drømmen.

De to historiene flettes sammen, og Anton Brekkes viljestyrke møter kraftig motstand når han må reise påjobb til Las Vegas."

 

 Historien begynner i 1979 i Las Vegas. Hayden Quest - ung men erfaren Vietnams krig veteran- søker jobb som sikkerhetsansvarlig i en av byens største hotell The Shark. Direktør Elliot Applebaum ansetter ham og etterhvert blir Quest uoffisielt nestkommanderende på hotellet. En ung norsk jente Sun kommer på audition på The Shark. Direktøren blir bergtatt og tar henne imot med åpne armer.

 

Nesten 40 år senere blir en gammel Cadillac levert til reparasjon til et verksted i Fredrikstad. Mekanikeren finner knokler fra en menneskehånd i understellet. Saken blir vist på nyhetene i mange land. En eldre mann - Jeremy ser saken på TV i Las Vegas og gjenkjenner den gamle bilen. Han forstår at livet hans er i fare og forsøker å flykte. Jeremy blir skutt men klarer å komme inn i bilen og kjøre av sted. Han kjører fram til The Mirage og dør på fortauet.

 

Politiet finner ut at bilen ble levert til verkstedet av en gjenganger hos dem og bilen ble aldri registrert i Norge. Mannen tier om hvem som eier bilen.  

 

En død kvinne blir funnet på søppelfyllingen, pakket i et teppe. Saken får Magnus Torp og Kripos bistår med å sende Anton Brekke. Anton drar til Vegas, spilleavhengig etterforsker i gamblerens by... Klarer han å motstå fristelsen?

 

Historien veksler mellom Las Vegas på 70-tallet og i nåtid og Fredrikstad og området i nåtid. Plotet er et mesterverk og jeg ble lurt igjen 😂 Tilsynelatende finnes det ingen sammenheng mellom alle historiene. Mørk humør og ironi som kjennetegner Brekke. Jeg lo godt av samtalene og kommentarene hans.

 

Fjell lot oss vente lenge på den nye boka, men den var verdt den tiden. Han skuffer ikke. Leverer stilsikker, overraskende, fengende og kjempe spennende verk. Den må Du lese😊👍

 

Femte bok om Anton Brekke gis ut 26.08.2016 😊 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits