Marit Reiersgård "Stolpesnø"

Boken har vi fått i gave fra Marit Reiersgård 💖

Gyldendal

 

"Femårige Oda går ut for å leke i snøen. Hun kommer aldri inn igjen.

Det er 25. januar, det snør tett. Brøytebilen dundrer langs de smale veiene i Lier utenfor Drammen. Fem år gamle Oda tar på seg den rosa parkdressen og går ut for å ake. Hun kommer ikke inn igjen til middag, hun er sporløst borte. I nabohuset tyvlåner unggutten Raimo morens bil for å kjøre til den kvinnelige tegnelæreren sin. Han finner henne kvalt, og tilsynelatende voldtatt. Likevel velger Raimo å holde munn om det han ser.
Hvilke hemmeligheter er det som skjuler seg i vintermørket?
Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen begynner det vanskelige arbeidet med å avhøre mennesker på et lite tettsted. Alle kjenner hverandre, alle vet noe. Og alle ønsker noe mer for livene sine."

 

En vinterkveld går 5 år gamle Oda ut for å ake og forsvinner sporløst. God og dyp beskrivelse av mors tragedie og fortvilelse. Studium av hvor forskjellig foreldrene takler stress - mor som føler reddsel og skyldfølelse og stefar som går stille rundt og  forsøker å gjøre dager litt lettere for kona. Mora har et grusomt ekteskap bak seg, måtte flykte fra eksmannen og skifte navn. Hun er redd at han har funnet dem.

 

Reimo Egge besøker tegnelæreren sin Vibeke og finner henne død på soverommet. Han velger å ikke fortelle noen om dette, men hvorfor? Mora hans er venninna til Vibeke. For litt siden viste kunstneren henne penger hun hadde gjemt i en krukke, og det er ikke lite.

 

Politibetjent Bitte Røed har nettopp flyttet inn i byen og begynner i en ny jobb. Hennes ny partner  er Verner Jacobsen, de to går ikke overens fra første stund. Bitte er overvektig, selvironisk og livlig, fylt av humør og med hjerte av gull. Jeg har kjempe sans for henne.

 

Skrevet lett om et så tungt tema. Jeg trekker ofte på smilebåndet når jeg leser om Verners tanker og observasjoner, klønete samtaler mellom politipartnere. Bred og interessant persongalleri, kjempe bra beskrevet. Følelser er så intense at man selv kjenner smerte, fortvilelse og angst. Både mennesker og følelser virker ekte. Masse inntrykk som sitter igjen dager etter at jeg ble ferdig med boken. Fantastisk bok 💖👍
 

Ps. Boken leste jeg på ferie og ble småparanoid hver gang barna ble borte fra synsvinkelen 😂

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits