Jan Boris Stene "Nådegiveren"

Boken har vi fått i gave fra Jan Boris Stene :-)

Vigmostad og Bjørke

 

"Klassisk krim i beste Sherlock Holmes-stil.

November 1916: Den første snøen faller over Trondheim. Doktor Wilberg er ute og går tur i parken ved Vår Frues kirke, hvor han finner tyske konsul Reimers myrdet.

I Wilbergs private bestrebelser etter å avdekke morderens identitet starter en jakt som fører ham inn i byens beste borgerskap. Han stifter bekjentskap med den eksentriske gentlemandetektiven Astor Falkener, og sammen nøster de systematisk i trådene. Men ettersom de nærmer seg morderen, havner de også dypere i en mørk verden av spionasje og hemmelige renkespill."

 

Snøen legger seg tungt på Trondhjems gater. Doktor Torvald Wilberg er på vei hjem og passerer en mann som virker livredd. Straks etterpå hører han et forferdelig skrik. Doktoren finner mannen stukket med en stilett i parken ved Vår Frue kirke. I siste sekunder av livet, får han fram: "hun...hun...". Wilberg føler seg ansvarlig for å hjelpe til med å løse drapsgåten. Han var den siste som så mannen, som viste seg å være den tyske konsul Reimers, i livet. Stilleten han ble stukket ned med ble kalt "nådegiver" og det fantes to til...

 

Wilberg kommer på spor av en hemmelig organisjon og havner i et farlig spill. Professor Astor Falkner , en eksentrisk privatdetektiv interesserer seg også for saken og kontakter Wilberg.  Begge to samarbeider om å løse gåten.

 

Fantastisk krim i klasisk Sherlock Holmes stil!!! Lett og veldig godt skrevet. Språket passer til epoken og gir følelsen av å flytte 100 år bakover i tid :-)  Glimrende plot og overraskende løsning på gåten!    

 

Håper på neste bøker om Wilberg og Falkner. Nydelig debut, Jan!!! Norsk Arthur Conan Doyle :-)

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits