M.J. Arlidge "Dukkehuset"

Boken har vi fått i gave fra Vigmostad og Bjørke forlag :-)

 

"En ung kvinne våkner opp i en kald, mørk kjeller. Hun vet ikke hvordan hun havnet der eller hvem kidnapperen er.

I nærheten, på en bortgjemt strand, finner man liket av en annen ung kvinne. Den unge kvinnen ble aldri meldt savnet, siden familien mottok sporadiske tekstmeldinger fra henne etter at hun forsvant. Noen holdt henne levende for dem mens hun egentlig var død.

For etterforsker Helen Grace er dette et funn som får det til å gå kaldt nedover ryggen på henne. Hun står overfor en person som ikke bare er dypt forstyrret, men som også har evner og ressurser, og som trolig har drept tidligere.

Helen Grace strever med å forstå morderens intensjoner, og skjønner desperat at tiden er i ferd med å renne ut.

M. J. Arlidge har arbeidet med TV i over 15 år og har spesialisert seg på produksjon av kvalitetsdrama. Arlidges bøker er solgt for oversettelse til 23 land. «Dukkehuset» er hans tredje bok i norsk oversettelse. Han debuterte i 2014 med «Elle melle», første bok i en serie med etterforsker Helen Grace i hovedrollen. Boken gikk umiddelbart inn på britiske bestselgerlister og ble den mest solgte debutboken i Storbritannia i 2014. Arlidge har på kort tid etablert seg som en av de viktigste nykommerne innen britisk krim."

 

Ruby hadde sovnet i den pene, koselige sengen sin etter en selvutslettende kveld på Revolusjon hvor det hadde vært piller, kokain og alkohol. Nå våknet hun et sted hvor det var mørkt og kaldt - en kjeller. Flere unge kvinner med samme type utseende som Ruby hadde brutt kontakt med familiene sine. Det kom kun korte, sporadiske sms-er som viste livstegn fra kvinnene til familiene deres.

 

Er det en sammenheng mellom disse kvinnene eller bare en tilfeldighet?

 

Boken er vanskelig å legge fra seg, man må bare vite utviklingen i historien. Den er både gripende og spennende :-)

 

Boken ble lest og anmeldt av Merethe :-)

  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits