Tore Aurstad og Carina Westberg "Nattevandreren"Boken har vi fått i gave fra Carina Westberg og Kagge forlag 💖

 

"I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer. Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kommunisere med de levende, eller ligger det noe annet bak? Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som skjuler likene særdeles godt."

 

Kristiania, år 1900 - fullmektig Theodor Wulfsberg deltar i en spiritisk seanse sammen med byens elite. Medium ber Theodor om å dra til garveri i Brugaten for å finne et lik. Betjent Bernt Nystuen sniker seg inn garveriet sent på kveld. I en av kummene i kjeller finner han noe som likner på småsteiner. Dette viser seg til å være gallesteiner fra et menneske.

 

I Botsfengsel dør en fange - Johannes Larsen. Dødsfallet er antatt som selvmord men Wulfsberg er i tvil. Han kjente Larsen fra før, besøkte ham i fengsel og merket ikke at han var suicidal. I sakene hans finner han et kort med hilsen fra en medfange som ønsker å møte Johannes etter at de sliper fri. I et møte med fengselsledelsen blir tvilen forsterket, da alle er unnvikende og legger skylden på depresjonen. Ingen av løslate fanger vil fortelle hva de hadde opplevd i fengsel. Og hva skjer i kjelleren?

 

Dødsengelen vandrer i Kristianias gater...

 

2,5 år før kommer Arthur Mangelsen i Botsfengsel. Han vet at en han kjenner sitter også der, men det er ikke lov å kontakte andre fanger... Vi følger ham gjennom hans grusomme opplevelser i fengslet.

 

Boken er skrevet så realistisk og naturlig at man føler at man tråkker i hælene på Wulfsberg og Nystuen - norske Sherlock og Watson gjennom Kristianias mørke gater. Overraskende og mesterlig plot, mystisk historie og nydelig språk. Fornøyelse å lese 😊 Gleder meg til neste bok 😊

 

For meg som har lært norsk i 8 år er det ekstra artig med ordvalget i boken, en del nytt som måtte "googles" 😉 Bra research 👍

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits