Ingar Johnsrud "Wienerbrorskapet"

Boken har vi fått i gave fra Ingar Johnsrud 💖

Aschehoug

 

"Politietterforsker Fredrik Beier sliter med angst og selvbebreidelse etter sitt yngste barns død. Kona har forlatt ham. Forholdet til tenåringsbarna har raknet. 
Så forsvinner Annette Wetre, den vakre og intelligente, men religiøst forvirrede datteren av en ledende KrF-politiker. I den kristne sekten Guds Lys har hun levd isolert på gården Solro utenfor Oslo. 
Saken har knapt landet på Beiers skrivebord før Solro blir åsted for en bestialsk massakre. Da politiet finner et avansert underjordisk laboratorium innser de at gården skjuler mørke hemmeligheter. Men hvilke? Sekten er borte. Tilbake ligger bare lik.

Laboratoriet viser seg å ha forgreninger tilbake til andre verdenskrig, og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Arven etter brorskapet kaster lange skygger. Helt inn i vår tid. 
Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner, der vår tids terror får næring av nazitidens levninger."

 

Kari Lise Wetre, nestleder i Kristelig Folkeparti får ikke kontakt med dattera Anette og barnebarnet William i et halvt år. Begge to er medlemer av menigheten Guds Lys som holder til på en isolert gård Solro. Da Wetre deltok i debatten om abort, ble dattera rasende og ga ikke noe livstegn siden. Etterforskningen av forsvinningen leder politioverbetjent Fredrik Beier, traumatisert og angstpreget.

 

En regntung sommerkveld blir Fredrik tilkalt til et åsted på Solro gård. 5 menn er skutt, en hard skadet og resten av menigheten er borte. Politiet oppdager at kjelleren på låven er ikke en vanlig kjeller men en bunker med tykke betongvegger og metalldør. Dem rommer et avansert laboratorium. Komplekset er tomt og det er heller ingen spor fra det som ble produsert der.

 

PST bidrar med etterforsker Kafa Iqbal fra analyseavdeling. PST opplyser at Guds Lys var i konflikt med Jamaat-e-Islami. Dems leder forsvant to uker før massakren på Solro. Alle spor leder mot mot islamske terrorister, men...

 

2. verdenskrig - norsk professor i rasebiologi starter Wienerbrorskapet som undersøker forskjellene mellom rasene. En av medlemmene Kolbein Ihme Monsen bryter med brorskapet, da han forstår hvor farlige eksperimente er. Professor Elias Brinch fortsetter arbeidet i konsentrasjonsleir -norsk doktor Mengele...

 

Boken er kjempe spennende, vanskelig å legge fra seg. Korte kapitler og intensiv handling, kamp, jakt og blodbad. Veksler mellom fortiden og nåtiden. Fantastisk beskrevet persongalleri, kompleks historie og tempo gjør den til en glimrende debut. Ikke et eneste kjedelig moment. Anbefales på det sterkeste 😊👍 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits