Marit Reiersgård "Paradisbakken"

Boken har vi fått i gave fra Marit Reiersgård 💖

Gyldendal forlag

 

"Det er nesten 25 år siden Camilla Carlsen ble funnet drept ved stien i det lille skogsområdet midt i Paradisbakken. Saken ble aldri oppklart. Nå gjør Drammens-politiet en ny gjennomgang i håp om at de med nye øyne og nye metoder skal finne en løsning på saken. Camillas beste venninner har alle vært inne til avhør på nytt; nå møtes de på et utested for å diskutere opplevelsen og minnene fra den gang.

Ved baren står en mann og kaster lange blikk mot May, en av venninnene. May går ut for å ta en røyk, mannen følger etter. Morgenen etter blir hun funnet drept i et utstillingsvindu. Måten liket er plassert på forteller at drapspersonen vil sende en beskjed. Politietterforskerne Bitte Røed og Verner Jacobsen må forfølge både fortidens spøkelser og nåtidens ferskere spor."

 

I 1989 ble 18 år gamle Camilla Carlsen funnet voldtatt og drept i et skogsområde Paradisbakken i Lier. Hun liknet på en utstillingsdukke. Hun ble sist sett sammen med Dennis Hogdal som forsvant samtidig. Politiet antok at han druknet i fjorden etter funn av selvmordsbrev og båten hans drivende ute på havet. Han ble stemplet som drapsmann. Bare noen dager etter tragedien fikk bestevenninnene til Camilla hver sin brev fra Dennis. De forteller ingen om brevene...

 

I 2014 nærmer det seg foreldelsesfristen for Camilla-saken og Drammens-politiet gjenopptar saken. Verner Jakobsen og Bitte Røed besøker familien til Dennis. Møter folk som lever med sorgen og det virker som livene dems mistet essensen etter sønnens forsvinning. 

 

May drar på en fest sammen med resten av vennegjengen. Hun, Ewa og Anette var venninnene til Camilla, de vil prate og minne henne. En kjekk mann observerer May under festen og virker veldig interresert i henne. Hun går ut for å ta en røyk og blir borte. Kvinnen blir funnet drept dagen etter i et utstillingsvindu i butikken hun har jobbet selv i. Hun likner utstillingsdukke - festkledd og sminket, lagt i en hengekøye. Drapsmannen legger igjen brev på liket...

 

Jeg har fått sansen for etterforsker Bitte Røed - overvektig, klønete og godhjertet. Hun prøver ofte å være morsom eller sier ting i god tro som høres fullstendig feil ut når de blir sagt. Ofte angrer hun på det og blir flau spesielt når hun prater med Verner.

 

Marit Reiersgård skapte en hel galleri av interresante mennesker - treffende beskrivelser og morsomme kommentarer gjør dem levende. Vennskap preget av sjalusi, baksnakking og løgner. Fortielser og hemmeligheter fra fortiden begynner å komme fram og true trygge tilværelser.

 

Kjempe spennende og lettlest, energisk og kvalitetsrik 😊 Jeg følte trøttheten komme i midten av siste siden og klokken var 04 i natt. Det forteller hvor bra og fengende boken er. 

 

Heia Marit!!! Gleder meg til neste bøker 💖
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits