L. S. Hilton "Maestra"

Boken har vi fått i gave fra Tiden Norsk Forlag 💖

 

"Den talentfulle Mr. Ripley møter Gone Girl i dekadent og saftig thriller.

Judith Rashleigh kommer fra beskjedne kår, men har etter flere års målbevisst jobbing klart å få seg en assistentjobb ved et av Londons større auksjonshus. Hun mestrer de sosiale kodene og er på vei oppover i kunstens verden, men mister jobben da hun kommer på sporet et grovt falskneri der en sjefene hennes er involvert. Blakk og desperat takker hun ja til en jobb som barvertinne. Som i auksjonshuset spiller Judith rollen hun er tildelt. Hun kler seg, snakker og fører seg slik de velbeslåtte mennene ønsker. Hun er snill pike.

Men samtidig dyrker hun et vennskap. En venn hun ikke har sett på lenge, men som har hjulpet henne tidligere. Som har vært der når ingen andre har stilt opp. En venn som en snill pike helst ikke bør ha: raseriet.

Maestra tar leseren fra London via fransk og italiensk riviera til Zürich, Roma og Paris. Jetset, milliardærer, mafia, kunstsvindlere, død og mørk erotikk er bare noen av ingrediensene i denne  internasjonale boksensasjonen."

 

Judith kommer fra en fattig familie. Hun jobber hardt for å få en jobb i et av største auksjonshus i London. Hun blir dessverre behandlet som en løpejente og lønna er ganske lav. Med hjelp av en gammel venninne, begynner hun å jobbe på en nattklubb ved siden av faste jobben. Jenta beveger seg mellom en dekadent, kunstnerisk miljø, rike mennesker og mørke, erotiske fester. Det er mafia, kunstsvindel og drap i bilde også.

 

Plotet er forutsigbar og mangler overaskelsesmomenter. Mange og lange beskrivelser av klær, mat, kunstverk osv. gjør ikke boken mere spennende. Boken fanger ikke, jeg ble lei etter første 50 sider 😟 Forlagets omtale beskriver boken som en internasjonal sensasjon. Jeg ble skuffet... Den passer nok mer for "Fifty shades og Grey"-elskere enn tilhengere av krim og thriller.

Huff, denne kan jeg ikke anbefale 😓

  

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits