Lene Lauritzen Kjølner "Høyt henger de"

Boken har vi fått i gave fra Lene Lauritzen Kjølner 💖

 

"En kosekrim med særegen varme og humor, lekende lett språk og troverdig spenning. Olivia går ofte tur med hunden sin på den idylliske øya Ankerholmen utenfor Tønsberg. En dag snubler hun over noe som skal riste liv i den fastlåste tilværelsen hennes - på godt og vondt. For hovedstadsadvokaten Fridtjof Prebensen dingler livløs fra et rep på verandaen til Nilsens hytte, og politiet kobles raskt inn i saken. Men Olivia klarer ikke la være å etterforske litt på egen hånd. For bopliktkonflikten har tydeligvis nådd nye høyder på den idylliske øya, og ingen forblir urørt av det som skjer."

 

Olivia Henriksen er en 48 år gammel skilt og arbeidsledig kvinne som bor sammen med broren sin Oskar på Ankerholmen. På en av sine daglige turer finner hun en død mann hengende fra et rep på verandaen til en av hyttene i området. Det er Fridtjof Prebensen, advokat fra Oslo som spiller en av hovedrollene i bopliktkonflikten på øya. Det viser seg ganske fort at han ble drept. Olivia prøver på egen hånd å finne ut hva som har skjedd. Hun får mye informasjon gjennom møter og samtaler med innbyggerne. Hun blir kjent med førstebetjent Evert Karlsen som er kjempe sær og irriterende ved begynnelsen av boken, men kommer seg etterhvert 😊 En ettermiddag besøker hun et vennepar og finner dem hardt skadet på kjøkken. Hva skjer på den lille øya?

 

Boken er skrevet i jeg-form. Olivia er selvironisk og morsom, intelligent og litt naiv, skikkelig miss Marple.  Kosekrim uten blod men med mye spenning og herlig høststemning. Godt komponert og med god flytt. Olivias tanker fremkaller latter gjentatte ganger 😊 Romantisk krimkomedie.

 

"Dessuten hadde jeg en lei uvane med å kutte ledningen til hekkesaksen. Poff, sa det bare."

 

Lene!

For mange år siden forelsket jeg meg i akkurat den typen krim. Yndlingforfatteren min var Joanna Chmielewska (polsk, oversatt til mange språk, men ikke norsk), hun hadde skrevet ekstreme mengder med bøker. Hver og en var like artig. Det er veldig få forfattere som klarer å skrive en bok som er både spennende og morsom. Det klarer Du! Og jeg ønsker Deg den karrieren Chmielewska gjorde 😊 Både for din skyld og min egen egoistisk 😂 Gleder meg til neste bøker 💖

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Joanna_Chmielewska

  

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits