Antti Tuomainen "Mørkt som mitt hjerte"Boken har vi fått i gave fra Font forlaget 💖

 

"I Tuomainens andre kriminalroman Mørkt som mitt hjerte møter vi 13-årige Aleksi Kivi som mistet sin mor en regntung oktoberdag i 1993. Det ene øyeblikket satt hun ved sitt skrivebord og arbeidet, det neste var hun forsvunnet. Etter et stykke tid går alle ut i fra at hun er død.

Tyve år senere føler Aleksi seg sikker på hvem som hvem som står bak morens forsvinning.  

Med sitt vakre og poetiske språk har Tuomainen skrevet en moderne kriminalroman som minner om en klassisk gresk tragedie, en beretning om livslang ensomhet, om hevnens pris og om kjærlighetens kraft."

 

1993 - Aleksi Kavi bor med mor. En høstdag forsvinner hun fra arbeidsstedet og 13-årig gutt blir helt alene i verden.

 

2003 - Forvinner en kvinne som ligner mora til Aleksi utseendemessig. Hun blir funnet død i sjøen en måned senere.

 

2013 - Aleksi er overbevist at mora ble myrdet og at drapsmannen er millionær Henrik Saarinen. Etter mange års planlegging klarer han å få jobb på Henriks gods og blir kjent med han og dattera hans, Amanda. Aleksi begynner en farlig spill for å finne ut hvordan og hvorfor mora hans døde.

 

Boken forteller historien til en ung mann som er besatt av hevntanken og søker rettferdigheten. Han tilpasser hele livet sitt for å finne ut av hemmeligheten. Boken er skrevet i jeg-form, vi blir kjent med Aleksis tanker, hans ensomhet og savn. Historien utvikler seg langsomt, med psykologisk innsikt og intelligens. Språket er innmari fint og poetisk.

 

Jeg forventer nok litt mere handling og spenning 😊 En annerledes psykologisk krim

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits