Geir Tangen "Maestro"

Boken har vi fått i gave fra Geir Tangen :-)

Mata forlag

 

"Et høsttungt Haugesund våkner til drapet på en kvinne som er kastet ut fra høyblokkene i byen. Et varslet drap. Journalist Viljar Ravn Gudmundsson i Haugesunds Avis mottok dagen før en epost han ikke tok alvorlig. Når en ny epost kommer inn, står Gudmundsson med begge beina plantet i det som fortoner seg som en krimfarse fra en dårlig TV-serie. Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier, og hun har dårlig tid. Hvert sekund som går er et tapt sekund i kampen for å redde et menneskeliv. I bakgrunnen slår dirigenten med taktstokken, og med det anslaget i sitt helt personlige requiem. En klassisk dødssymfoni der alt handler om å få orkesterets medlemmer til å spille slik han vil. Det er han som har notearket. Det er han som er Maestro. "     

 

2010 - journalisten Viljar Ravn Gudmundsson får en stor sak - avsløring som gjør ham til en rikskjendis. 4 dager senere dør en ung gutt og livet til Viljar forandrer seg radikalt.

 

2014 - Viljar er en skygge av seg selv, sliter med angst og depresjon. En dag får han en e-post. Avsenderen beskriver seg selv både som dommer og bøddel og ønsker å ta livet av dem som slapp unna velfortjent straff. Dagen etter blir en kvinne funnet utenfor en boligblokk. Politiet innser ganske fort at hun ble myrdet. Overbetjent Lotte Skeisvoll ser sammenhengen mellom drapet og e-posten. Under avhøret av journalisten kommer enda en e-post. Så kommer det fler... Viljar får en rolle som den fjerde statsmakten - den fortellende.

 

Dødssyk menneske som har planlagt sitt livs største verk - alle skal spille som maestro vil. Dødsorkester begynner å spille dødssymfoni...

 

En forrykende bok med rikt språk og et overraskende og genialt plot. Jeg var sikker så mange ganger at jeg vet hvem gjerningsmannen er. Avsløringen kom som en bombe, klarte ikke å gjette :-D

Forfatteren henviser til en annen norsk krimlitteratur, noe jeg synes er innmari artig. Ikke minst dukker han opp selv i boken :-)

 

Geir!  Venter i spenning på neste bok. Boken din er et kustverk. Du er en maestro :-)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits