Eirik Jensen, Thomas Winje Øijord "Attentatet"Boken har vi fått i gave fra Kagge forlag 💖

 

"Hardtslående og realistisk politithriller fra innsiden.

Nyetablerte kriminelle miljøer i Norge er villige til å gå lenger enn før i jakten på profitt.

En russisk gangster må rømme fra Moskva etter et mislykket attentat mot en konkurrerende mafiafamilie. Han bosetter seg i Norge og jobber i det stille for å oppnå gudfarstatus i Oslos underverden.

Et spektakulært anslag mot en pengetransport fra Gardermoen forvandler E6 til en brennende krigssone. Ranerne etterlater både drepte og sårede før de forsvinner.

Sjur Holt og Avsnittet for spesielle operasjoner står uten spor og opplever et enormt press både utenfra og innenfra. Når landets justisminister blir skutt, strammes skruen om Holt og hans nærmeste seg enda litt til. Holt vikles inn i et spill som utfordrer både moral, etikk og lojalitet overfor egen arbeidsplass.

Attentatet er en hardkokt spenningsroman og beskriver utradisjonelle politimetoder i møte med et fremvoksende internasjonalt og svært brutalt miljø."

 

På E6 mellom Skedsmokorset og Oslo blir en pengetransport ranet. Ranerne er velorganiserte og voldelige. Etterlater både drepte og sårede. Ny kriminellgruppe forsøker å ta over Oslo.

 

Aleksej Justakovitsj møter vi først i Moskva i 1997. Han er en snikskytter som skal drepe en av mafiabossene i Russland. Noe går galt og året etter er han i Mabella i Spania på flukt med familien sin. Hvem er han og hvorfor er han så viktig i boken? Les 😊

 

Sjur Holt - en egenrådig, erfaren og ensom politimann som er satt på saken sammen med Avsnittet for spesielle operasjoner. Jeg kan ikke noe for det at jeg ser for meg Eirik Jensen i dn rollen 😊 På jakt etter ranerne besøker han informantene sine og noen av dem virker livredde. Midt oppi det prøver noen å skyte justisministeren. Ukjente kriminelle på villferd i Oslo 😳

 

Boken er skrevet med et røft språk, humoristisk vri (i samtaler mellom politimenn, kriminelle, enkelte kommentarer og beskrivelser), gir oss innblikk i politiets arbeid. Boken virker veldig virkelig, man føler at man sitter der mellom dem og deltar i alt. Det merkes at en erfaren politimann er en av forfatterne 😊

 

Nå får jeg lese mange meninger om boken, noen skriver at den er urealistisk, noen skriver om språklige merkverdigheter. Jeg tenker at hver bransje har sitt "fagspråk" med sin barskhet og bruk av den i historien gjør den mere virkelig. Urealistisk? Tja, hvem vet hva morgendagen bringer. Det har skjed så mange grusomme ting siste årene, som opplevdes som urealistiske og utenkelige før. 

 

Også er det den ukonvensjonelle delen i politiets arbeid - kontakter med kriminellemiljøer. Eller er det kanskje veldig vanlig, men man prater vel ikke så veldig mye om det 😊

 

Bra bok, skrevet med flyt, ingen kjedelige momenter. Denne kan anbefales 💖

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits