Jørn Lier Horst "Ulvehundgåten"

Boken har vi fått i gave fra Kagge forlag 💖

"I «Ulvehundgåten» er vi kommet til februar og nok en spennende historie rulles opp i og rundt Perlen pensjonat.

Historien om ulvehunden fra frakteskipet Lady Anetta er en spøkelseshistorie som har blitt fortalt i generasjoner i Skutebukta. Det heter seg at når den viser seg, så er det et varsel om død. Cecilia, Leo og Une ser en stor, svart løshund vandre rundt ute på Fjelltangen. Neste dag blir en av gjestene på Perlen pensjonat funnet død.

CLUE-gjengen tror ikke på spøkelser, i alle fall ikke at en spøkelseshund har etterlatt seg spor i snøen. De følger sporene, og vikles dermed inn i en av de mest farefulle gåtene de har havnet borti så langt."

 

Det ble to lange kvelder på meg og Karolina, vi ble ferdig med boken i går kl. 23:50😳

 

En kaldt vinterdag møter barna en stor svart hund. Den gamle sjøkapteinen Gamle-Tim forteller dem en historie om Ulvehunden fra Lady Anetta. Legenden sier at den eneste som var i livet på skipet var en stor, svart skipshund som ble reddet i land. Det sies at når den viser seg, varsler det brått og uventet død for tre mennesker.

 

Barna finner potespor i snøen. Da kan det nok ikke være et spøkelse....

 

Dagen etter ligger det en død mann på parkeringsplassen ved Perlen pensjonatet og Ulvehunden dukker opp igjen. Kommer to mennesker til til å dø?

 

Barna prøver å løse gåten og samtidig fortsetter de jakten på Bolette-ringen som forsvant for mange år siden. Den kan redde faren til Cecilia ut av økonomisk knipe.

 

Mottoen i boken er "Pantha rhei; Alt flyter" (Heraklit). De unge lesere blir oppfordret til å undre over livets motsetninger og lærer at alt forandrer seg.

 

Boken er lettlest og spennende, rørende og nervepirrende 😊 Innmari vanskelig å legge fra seg. Anbefales på det sterkeste 💖

 

Mor mener at det er en 6-er, Karolina sier 7-er 😂
 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits